Truva Linux Destek Forumu

GNU/Linux ve Açık Kaynak => Linux Genel => Konuyu başlatan: fortran - 19 Ocak 2015, 06:26:02 ös

Başlık: GNU/Linux İçin En İyi Telegram İstemcisi: Cutegram
Gönderen: fortran - 19 Ocak 2015, 06:26:02 ös
(http://getgnu.org/images/stories/Cutegram.jpg?d82359)
Tüm dünyada arkadaşlarınızla sohbet etmek için kullanılabileceğiniz popüler özgür (http://www.getgnu.org//?s=%C3%B6zg%C3%BCr) bir anında mesajlaşma uygulaması olan Telegram’ı bilirsiniz. Whatsapp’ın aksine, Telegram hiçbir reklam ve abonelik ücreti içermez, sonsuza kadar açık kaynak kodlu özgür bir yazılımdır. Telegram; GNU/Linux, Android, iOS, Windows Phone, Windows ve Mac OS X dahil olmak üzere pek çok farklı platformda kullanılabilir. Telegram kullanılarak gönderilen mesajlar şifrelenir. Güvenli bir ortamda sürdürülen sohbetlerin ve bu arada medyanın boyutuna sınırlama getirilmez. Debian/Ubuntu sisteminize Telegram yükleyip kullanmak isteyebilirsiniz. Ancak şimdi sohbet deneyiminizi daha eğlenceli ve hoş bir hale getirmek için Cutegram adlı bir Telegram istemcisi kullanıma sunulmuş bulunuyor. Cutegram nedir? Cutegram; GNU/Linux’a kullanıcı dostu bir yaklaşımla odaklanan, GNU/Linux masaüstü ortamları ile uyumlu, kullanımı kolay, özgür ve açık kaynak kodlu bir Telegram istemcisidir. Cutegram; Qt5, QML, libqtelegram, libappindication, AsemanQtTools teknolojileri ve Faenza simgeleri ile Twitter emojies grafik setleri kullanılarak üretilmiştir. GPLv3 (https://www.gnu.org/licenses/quick-guide-gplv3.html) lisansı altında özgür bir yazılımdır.

(http://getgnu.org/images/stories/cutegram.png?d82359) (http://3.bp.blogspot.com/-C-1g8d5z9po/VLrv_B1ElCI/AAAAAAAAEEA/opOwp17xKCk/s1600/telegram.png)

Cutegram yükleme:

Cutegram bu adreste (http://aseman.co/downloads/cutegram/)dir. 64 bit Ubuntu, Linux Mint ya da Debian kullanan bir kullanıcı kurulumu şu biçimde yapabilir:

Kod: [Seç]
wget http://aseman.co/downloads/cutegram/cutegram_1.0.2-1-amd64.deb

sudo gdebi cutegram_1.0.2-1-amd64.deb

Diğer dağıtımlar için aşağıdaki komutlar yürütülebilir:

64bit:

Kod: [Seç]
wget http://aseman.co/downloads/cutegram/cutegram-1.0.2-linux-x64-installer.run
32 bit:

Kod: [Seç]
wget http://aseman.co/downloads/cutegram/cutegram-1.0.2-linux-installer.run
Çalıştırma izni verin:

Kod: [Seç]
chmod + cutegram-1.0.2-linux*.run
Sonra yükleyin:

Kod: [Seç]
sudo ./cutegram-1.0.2-linux*.run
getgnu.org (http://www.getgnu.org/gnulinux/gnulinux-ipuclari/gnulinux-icin-en-iyi-telegram-istemcisi-cutegram.html)