Truva Linux

Oyun, Eğlence ve Sohbet => Truva Sohbet => Konuyu başlatan: ersoy - 20 Şubat 2008, 09:05:33 öö

Başlık: merhaba
Gönderen: ersoy - 20 Şubat 2008, 09:05:33 öö
merhaba arkadaşlar.

benim bi kaç sorum olacaktı. nereye yazacağımı bilmediğimden buraya yazayım dedim.
kararlı sürüm ne zaman çıkacak. linux konusunda biraz acemi olduğum için kararlı sürümü kurmak istiyorum. haa derseniz ki, "senin çok basit sorunlara buradan cevap veririz" bende deneme sürümünü kurarım.

forumlardan okuduğum kadarı ile lilo da sorun varmış. en son sürümde bu sorun çözüldümü?.

birde bilgisayarımda xp, slackware kurulu. truva için boş bi yer var. truvanın lilo su bunları görür mü, yoksa slackware lilo su içine truvayı eklesem olurmu. olursa ne eklemem gerekir?

şimdiden teşekkürler.
Başlık: Ynt: merhaba
Gönderen: atlantis - 20 Şubat 2008, 09:11:11 öö
Selam.

Truva Linux'un kararlı sürümünün ne zaman çıkacağı belli değil ama deneme sürümlerinde hataları baya kapattık. Deneme sürümlerinde Lilo sorunu değil Grub yazdıramama sorunu var. Normal şekilde kurulumu yapasan Slackware lilosuna Truva'yı ekleyerek açman mümkün. İstersen Grub'uda sonradan kurabilirsin.

2.0 Beta sürümlerinden birini kurarsan ben gereken durumlarda elimden geleni yaparım. Şu anda beta7 yi hazırladım ama sorunları var ve yayınlamadan sorunlarını çözüp başka bir sürüm çıkaracağım.
Başlık: Ynt: merhaba
Gönderen: ersoy - 20 Şubat 2008, 09:19:16 öö
dostum çok saol.

slackware lilosunun içine ne yazmam gerektiğini bilmiyorum. zamanın varsa yazarsan sevinirim. yada nerede aramam gerektiğini.

beta sürümlerden birini indirmeye başlayacağım. çok küçük bi ihtimal de olsa,sorun takip etme açısından ( ama kesinlikle çözme değil :) belki benimde bir faydam olur.

işyerinde win kullanmak zorundayım, akşam evde kurarım artık.
Başlık: Ynt: merhaba
Gönderen: atlantis - 20 Şubat 2008, 09:25:24 öö
/etc/lilo.conf dosyasına aşağıdakine benzer bir girdi eklemen gereklidir.
Mesela aşağıda hda1'e kurulmuş bir Truva için ayarlar var. Sen diyelim ki hda5 kurdun o zaman /media/hda1 yazan kısımlar /media/hda5 şeklinde olacak.

image = /media/hda1/boot/vmlinuz-2.6.22.9
  root = /dev/hda3
  label = Truva-2.6.22.9
  initrd = /media/hda1/boot/initrd.bs
  append = "splash=silent"
  read-only


Sistemi bu şekilde açtıktan sonra sana tüm ayarları yapmanda yardımcı olurum net üzerinden.
Başlık: Ynt: merhaba
Gönderen: linuxkernel - 25 Mayıs 2008, 02:22:53 öö
madem buraya böle bir konu açıldı bende kendimce bir sorunum var bilmiyorum başka arkadaşlar bu tür sorunlarla karşılaştılarmı ben evimdeki masa üstü pc mde truva yı çalıtıra bilmeme rağmen yeni exper karizma onboart bir notebook aldım ama truva kurulumunda bus drive diye hata veriyor ve orda kalıyor bana bu sorunu biri açıklayabilirmi acaba
pc nin onboart olmasının bir sıkıntısımı bu sorun ekran kartı ile ilgili sanırım nvidia ekran kartı olan vestel marka notebook da çalışıyor ama ben gpardete geçemiyorum direk sata;ide dediğimde kuruluma geçiyoo ama gpartede geçemiyorum help pls ;P
Başlık: Ynt: merhaba
Gönderen: atlantis - 25 Mayıs 2008, 09:54:53 ös
Siz 1.0'ı mı kurdunuz.