Truva Linux

Truva Linux => Yazılım => Konuyu başlatan: AzerRail - 05 Haziran 2009, 12:42:40 öö

Başlık: Açılışta başlatma sorunu (çözüldü)
Gönderen: AzerRail - 05 Haziran 2009, 12:42:40 öö
kwrite /etc/rc.d/rc.local belgesini aşağıdaki biçimi ile kullandığımda usm modem ile her açılışta genel ağa bağlanabiliyorum. Ama belgeye bir iki farklı veri girdiğim bozuluyor; hiçbiri çalışmıyor.

Kod: [Seç]
#!/bin/sh
#
# /etc/rc.d/rc.local:  Local system initialization script.
#
# Put any local startup commands in here.  Also, if you have
# anything that needs to be run at shutdown time you can
# make an /etc/rc.d/rc.local_shutdown script and put those
# commands in there.


# Start the Wifi-radar daemon
if [ -x /etc/rc.d/rc.wifi-radar ]; then
  /etc/rc.d/rc.wifi-radar start
fi

#!/bin/bash
# If you compiled the speedtouch driver as a module you'll
# need to load it first, so uncomment the next line
# modprobe speedtch
count=0
while [[ $count -lt 40 ]]
do
  sync=$(dmesg | grep 'ADSL line is up')
  if [ ! -z "$sync" ]
  then
    pppd call speedtch
    exit 0
  fi
  sleep 1
  let "count += 1"
done
echo "The Speedtouch firmware didn't load"

Takas alanı oluşturmayı, yerel sunucuyu çalıştırmayı her seferinde yeniden yapmak zorunda kalıyorum.
Başlık: Ynt: Açılışta başlatma sorunu
Gönderen: AzerRail - 16 Haziran 2009, 08:36:28 öö
Her açışımda uzun uzun kod yazıp, oluşturmak sıkıcı geliyor. Üstelik küçük kardeşim bunu anlamadığı için, Truva yavaş diyip, kapatıyor.

Buna bir çözüm bulalım.
Başlık: Ynt: Açılışta başlatma sorunu
Gönderen: atlantis - 16 Haziran 2009, 09:29:34 öö
Takas alanını neden dosya olarak gösterme yoluna gittiğini öğrenmek lazım. Mecburiyetten mi yoksa kurulumda takas alanı ayarlamadığından mı? Kurulumda ayarlamadıysa biraz riski göze alıp diskin son tarafından 1 gb kadar alanı ayırıp swap alanı olarak formatlayabilirsin.
Başlık: Ynt: Açılışta başlatma sorunu
Gönderen: AzerRail - 16 Haziran 2009, 10:41:26 öö
Takas alanını neden dosya olarak gösterme yoluna gittiğini öğrenmek lazım. Mecburiyetten mi yoksa kurulumda takas alanı ayarlamadığından mı? Kurulumda ayarlamadıysa biraz riski göze alıp diskin son tarafından 1 gb kadar alanı ayırıp swap alanı olarak formatlayabilirsin.

Kurulumda "takas" alanı falan hiç görmedim.
Zaten hiç haberim de yokdu böyle birşeyden. Abdullah ağbiye "çok yavaş, kasmaya başladı" deyince bunu yapmamı söyledi.
Başlık: Ynt: Açılışta başlatma sorunu
Gönderen: caylakpenguen - 16 Haziran 2009, 10:46:11 öö
Takas Alanına Çözüm /etc/fstab dosyasına eklemektir.

kdesu kwrite /etc/fstab

en alt satıra bu satırı ekleyin

/takas.img      none            swap    sw                      0       0

satırsonunda enter tusuna basın satır sonu hatası vermesin.
kaydedip çıkın.
normal bir reboot sonrası takas dosyanız eklenecektir.

Başlık: Ynt: Açılışta başlatma sorunu
Gönderen: caylakpenguen - 16 Haziran 2009, 11:19:50 öö
 ;D

takas dosyası sayesinde  alican "reboot"  komutunun ne işe yaradığını öğrenmiş oldu  ;D
Başlık: Ynt: Açılışta başlatma sorunu
Gönderen: caylakpenguen - 16 Haziran 2009, 11:23:57 öö
Bu satırı gene /etc/rc.d/rc.local Dosyasına eklersen
web sunucu her defasında başlatılacaktır.

# Web sunucuyu baslatır
if [ -x /opt/lampp/lampp ]; then
  /opt/lampp/lampp start
echo "Web sunucu Baslatiliyor"
fi
Başlık: Ynt: Açılışta başlatma sorunu
Gönderen: caylakpenguen - 16 Haziran 2009, 03:37:10 ös
önce dosyanın bir yedeğini alalım.
Ne olur Ne olmas.
Kod: [Seç]
cp -a /etc/rc.d/rc.local /etc/rc.d/rc.local.yedek
/etc/rc.d/rc.local dosyasındaki
Kod: [Seç]
#!/bin/bash
# If you compiled the speedtouch driver as a module you'll
# need to load it first, so uncomment the next line
# modprobe speedtch
count=0
while [[ $count -lt 40 ]]
do
  sync=$(dmesg | grep 'ADSL line is up')
  if [ ! -z "$sync" ]
  then
    pppd call speedtch
    exit 0
  fi
  sleep 1
  let "count += 1"
done
echo "The Speedtouch firmware didn't load"

bu kısımı

/etc/rc.d/rc.adsl adında bir dosya oluşturarak içine kaydet

/etc/rc.d/rc.adsl yi çalıştırılabilir hale getirelim.
Kod: [Seç]
chmod 755 /etc/rc.d/rc.adsl

rc.local dosyasından yukarıdaki  kısımları sil
ve
bu kodu ekle
Kod: [Seç]
# Adsl yi Baslatir
if [ -x /etc/rc.d/rc.adsl ]; then
.  /etc/rc.d/rc.adsl
echo "Adsl Baglantisi Acildi"
fi

ekle

rc.local in son hali buna benzemeli

Kod: [Seç]
#!/bin/sh
#
# /etc/rc.d/rc.local:  Local system initialization script.
#
# Put any local startup commands in here.  Also, if you have
# anything that needs to be run at shutdown time you can
# make an /etc/rc.d/rc.local_shutdown script and put those
# commands in there.


# Start the Wifi-radar daemon
if [ -x /etc/rc.d/rc.wifi-radar ]; then
  /etc/rc.d/rc.wifi-radar start
fi

# Adsl yi Baslatir
if [ -x /etc/rc.d/rc.adsl ]; then
.  /etc/rc.d/rc.adsl
echo "Adsl Baglantisi Acildi"
fi

# Web sunucuyu baslatır
if [ -x /opt/lampp/lampp ]; then
  /opt/lampp/lampp start
echo "Web sunucu Baslatiliyor"
fi



Problem Çıkarsa Gene Buradayız :)