Truva Linux

Truva Linux => Hata Takibi => Konuyu başlatan: AzerRail - 28 Haziran 2009, 03:22:32 ös

Başlık: Truva açılmıyor !!! (çözüldü)
Gönderen: AzerRail - 28 Haziran 2009, 03:22:32 ös
Sabah açtım, önce karekter hatası vermeye başladı. Türkçe ıraları yazmıyordu.
Kapatıp yeniden açtığımda da sorun değişmedi ama flaş player de çalışmamaya başladı.
Öğlen kapattım, döndüğümde bu kez Truva açılmadı.

Şifre sorma ekranı geliyor, yazıyorum bilgileri, sonra yükleme ekranı çıkıyor, "masaüstü yükleniyor, o yükleniyor bu yükleniyor ..." gibisinden. Ama orada takılı durumda kalıyor. Ardından bir ekran çıktı, "yeniden başlatalım mı" diye. Tamam dedim ancak sorun hala sürüyor.
Başlık: Ynt: Truva açılmıyor !!!
Gönderen: atlantis - 28 Haziran 2009, 11:37:44 ös
root olarakta giriş yapamıyor musun?
Başlık: Ynt: Truva açılmıyor !!!
Gönderen: AzerRail - 29 Haziran 2009, 08:43:35 öö
Dün öyleydi. Zaten hep "root" girişi yaparım.
Bugün giriş ekranı bile gelmiyor.

Ne oluyor yav? Üstelik hiçbir yerini kurcalamadım. Tek yaptığım, yazı yazmak, gimp kullanmak, internete girmek.
Başlık: Ynt: Truva açılmıyor !!!
Gönderen: atlantis - 29 Haziran 2009, 10:22:20 öö
Makineni olağan dışı bir şekilde kapattın mı hiç? Dosya sisteminin bozulmuş olma ihtimali var.
Başlık: Ynt: Truva açılmıyor !!!
Gönderen: AzerRail - 29 Haziran 2009, 10:24:02 öö
Yoo, her gün ki işlemleri yapıyorum.
Başlık: Ynt: Truva açılmıyor !!!
Gönderen: caylakpenguen - 29 Haziran 2009, 11:42:55 öö
Dosya Sistemi değişti Mesajı verdimi hiç?
fsck kullanarak dosya sistemini onarmaya çalış.
Başlık: Ynt: Truva açılmıyor !!!
Gönderen: AzerRail - 29 Haziran 2009, 12:06:34 ös
Dosya Sistemi değişti Mesajı verdimi hiç?
fsck kullanarak dosya sistemini onarmaya çalış.

Nasıl kullanacağımı da söylersen yaparım :)
Başlık: Ynt: Truva açılmıyor !!!
Gönderen: caylakpenguen - 29 Haziran 2009, 12:18:59 ös
Sorunu bulduk  ;D
Kod: [Seç]
*Dosyasistemi         1K-blok        Dolu Boş       Kull%Bağlanılan yer
/dev/hda1             20161172  20160712         0 100% /mnt/hda1
Dosya sistemin Full Dolu.
bu sebeble giriş yapamıyorsun.
Naptın alican hep arşivcilikmi yaptın.
gereksiz dosyaları silmelisin
Kod: [Seç]
rm -rf /tmp/*ve sistemi yeniden başlatırsın.

Başlık: Ynt: Truva açılmıyor !!!
Gönderen: AzerRail - 29 Haziran 2009, 12:21:02 ös
Yoo, arşiv falan yok.
10 gb alan ile Pardusda 2 yıl geçirdim. Truvaya 20 gb yer ayırdım. Daha geçen 13gb'ı boştu. Durduk yere nasıl böyle oldu?
Başlık: Ynt: Truva açılmıyor !!!
Gönderen: caylakpenguen - 29 Haziran 2009, 12:21:36 ös
birde ev dizininde .thumbnails dizini de şişer devamlı
bunun içinde temizleyelim
Kod: [Seç]
rm -rf .thumbnails/*
Başlık: Ynt: Truva açılmıyor !!! (çözüldü)
Gönderen: AzerRail - 29 Haziran 2009, 01:22:12 ös
Yoo, arşiv falan yok.
10 gb alan ile Pardusda 2 yıl geçirdim. Truvaya 20 gb yer ayırdım. Daha geçen 13gb'ı boştu. Durduk yere nasıl böyle oldu?

Dediğim gibi, onca boş yeri wine yoymuş. Şu komutu verince bellek arındı.
Kod: [Seç]
rm -rf /root/.wine/drive_c/temp/*
Alıntı
root@darkstar:~# df
Dosyasistemi         1K-blok        Dolu Boş       Kull%Bağlanılan yer
/dev/hda1             20161172   5967404  13169628  32% /
/dev/hda2             10080520   4523744   5454364  46% /media/hda2
/dev/tmpfs               18516         0     18516   0% /dev/shm

Sağol Abdullah ağabey. Yiñe Hızır gibi yetiştin. :)
Başlık: Ynt: Truva açılmıyor !!! (çözüldü)
Gönderen: caylakpenguen - 29 Haziran 2009, 01:23:48 ös
ne demek reca ederim.
Gençleri Bilgilendirmek lasım  ;)