Truva Linux

Açık Kaynaklı Yazılımlar => Sanal Makine ve Öykünücüler => Konuyu başlatan: yuijin - 06 Aralık 2009, 03:49:02 ös

Başlık: Vİrtualbox Truva üzerinden fiziksel alana bağlanmak
Gönderen: yuijin - 06 Aralık 2009, 03:49:02 ös
Virtualbox üzerine kurulu olan Truva üzerinden fiziksel disk üzerinedeki dosyalara nasıl ulaşabilirim?
Başlık: Ynt: Vİrtualbox Truva üzerinden fiziksel alana bağlanmak
Gönderen: caylakpenguen - 07 Aralık 2009, 09:29:07 öö
asıl siteminiz linux mu?
sanalda kurulu truvalinux ile asıl sistemi pingleyebiliyorsanız, yani ip adresiniz varsa. fuse ve sshfs paketlerini yükleyip ssh üzerinden asıl sistemi herhangi bir dizine mount edebilirsiniz.
Kod: [Seç]
sshfs root@192.168.1.1:/ /mnt/hd
Başlık: Ynt: Vİrtualbox Truva üzerinden fiziksel alana bağlanmak
Gönderen: caylakpenguen - 07 Aralık 2009, 09:30:11 öö
http://www.truvalinux.org.tr/forum/index.php?topic=200.0
Başlık: Ynt: Vİrtualbox Truva üzerinden fiziksel alana bağlanmak
Gönderen: yuijin - 09 Aralık 2009, 09:30:28 ös
Paketler hangi depolarda mevcut ?  slapt-get  --list dediğim de paket listesinde gözükmüyor.
Başlık: Ynt: Vİrtualbox Truva üzerinden fiziksel alana bağlanmak
Gönderen: atlantis - 09 Aralık 2009, 10:13:05 ös
Elle kurman gerekiyor. Depoda olmaması lazım.
Başlık: Ynt: Vİrtualbox Truva üzerinden fiziksel alana bağlanmak
Gönderen: yuijin - 13 Ocak 2010, 10:46:42 ös
Gerekli paketleri yükledim, bu bağlantı işlemlerini nasıl yapacağımı açıklarsanız eğer memnun olurum.

Not: Sanal olarak Truva, fizikselde ise Debian kuruludur.
Başlık: Ynt: Vİrtualbox Truva üzerinden fiziksel alana bağlanmak
Gönderen: caylakpenguen - 14 Ocak 2010, 04:57:24 ös
vbox içindeki truva da gerekli paketleri kurduktan sonra ,  yani ip adresiniz dhcpd tarafından da atanmış olabilir.
Kod: [Seç]
ifconfig eth0 çıktısını kontrol ediniz.truva da asıl sistemin diskini herhangi bir dizine mount edebilmek için.
Kod: [Seç]
sshfs 192.168.1.25:/home/dizin /home/dizinşeklinde bağlayabilirsiniz.
tabiki root parolası lasım olacak  ;D
kolay gelsin.
Başlık: Ynt: Vİrtualbox Truva üzerinden fiziksel alana bağlanmak
Gönderen: yuijin - 14 Ocak 2010, 06:10:54 ös
Teşekkür ederim, Truva'dan bağlanmak istediğimde firewall'a takıldım ama Debian üzerinden Truva'ya ulaşabiliyorum. :)