Truva Linux

Truva Linux => Yazılım => Konuyu başlatan: AzerRail - 19 Ocak 2010, 10:46:51 öö

Başlık: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: AzerRail - 19 Ocak 2010, 10:46:51 öö
Sanirim yeterli bellek kalmadigindan boyle oluyor. Calisan cd ile girip fazlaliklari siliyim dedim ama yalnizca windows bolumunu goruyor obur disklerin icini gostermiyor. Ne yapmam gerek?
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: caylakpenguen - 19 Ocak 2010, 11:44:27 öö
Nerelerdesin Alican?
Özledik seni  :D

Kod: [Seç]
fdisk -lçıktısını yapıstırırmısın.
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: AzerRail - 19 Ocak 2010, 12:11:43 ös
Geldim sonunda  :)
Bunlar var...

Kod: [Seç]
root@slax:~# fdisk -l

Disk /dev/hda: 80.0 GB, 80026361856 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 9729 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes

   Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/hda1               1        2550    20482843+  83  Linux
/dev/hda2            2551        3825    10241437+  83  Linux
/dev/hda3   *        3826        9728    47415847+   7  HPFS/NTFS
root@slax:~#
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: caylakpenguen - 19 Ocak 2010, 12:40:37 ös
önce dizinleri açalım.

Kod: [Seç]
mkdir -p /mnt/hda1
fstab dosyasına sunu eklemelisin.

Kod: [Seç]
/dev/hda1 /mnt/hda1 ext4 defaults 0 0
satır sonunda enter e bas hata vermesin kaydet çık.

sonrada
Kod: [Seç]
mount -a
eğer kernelde sata emulasyonu var ise sata diski ide olarak görecektir.

Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: AzerRail - 19 Ocak 2010, 11:18:35 ös
Truvanın olduğu yere yani sda1'e girmek istediğimde İzin verilmedi diyor. İzin almak için ne gerekiyor?
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: atlantis - 19 Ocak 2010, 11:23:37 ös
Root yetkisi ile dene.
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: AzerRail - 19 Ocak 2010, 11:30:01 ös
Root ile izin verilmedi diyor zaten. Öbür türlü bomboş sayfa açıyor.
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: atlantis - 19 Ocak 2010, 11:32:52 ös
Senin fdisk -l çıktında sda1 yok?

Karşına bir mesaj geldiğin de ekran çıktısını yolla ki neyi ne yaptığını bilelim ve ona göre yorum yapalım.
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: AzerRail - 19 Ocak 2010, 11:42:01 ös
Grub açılırken yanlarında öyle yaıyor. Pardus için sda2, truva için de sda1. Ama bugün pardusu yeniden kurunca grub'da yalnızca windows ve pardus göründü. Truva nereye gitti anlamadım. Pardustan sisteme girince 20 gblık ayrı bir yerin daha olduğunu gösteriyor. Ki burası truvanın yeri. Ama truva gurb'da yok. hda1 olarak da o kısmı açmıyor.
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: atlantis - 19 Ocak 2010, 11:50:12 ös
Pardus'u yeniden kurunca grub yapılandırması sıfırlanır.

Truva sda1 de ise;
----------------------------
title      Truva Linux
root      (hd0,0)
kernel   /boot/vmlinuz-2.6.24.3 root=/dev/sda1 ro splash=silent vga=791
initrd   /boot/initrd.bs

veya

title      Truva Linux
root      (hd0,0)
kernel   /boot/vmlinuz-2.6.24.3 root=/dev/hda1 ro splash=silent vga=791
initrd   /boot/initrd.bs


şeklinde verileri /boot/grub/menu.lst dosyasına ekleyebilirsin.
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: AzerRail - 20 Ocak 2010, 12:00:01 öö
Peki truvayı nasıl açacağım? Belleği dolmuş, belgelere ulaşıp silemiyorum da...
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: atlantis - 20 Ocak 2010, 12:01:48 öö
Normal kullanıcı ile girişte mi sorun oluyor? root kullanıcısı ile girişi dene. Girebiliyorsan normal kullanıcı hesabının altındaki fazla dosyaları sil ve tekrar kullanıcı değiştirip dene.
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: AzerRail - 20 Ocak 2010, 12:07:10 öö
Giriş ekranı bile çıkmıyor. Uzun uzadıya yazılar çıkıyor ve sonra öylece kalıyor.
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: atlantis - 20 Ocak 2010, 12:10:11 öö
O yazılarda neler yazdığını iletmeyi dene. Orda mutlaka bir ipucu vardır.
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: AzerRail - 20 Ocak 2010, 12:32:00 öö
Kara ekranda password gibisinden bir yazı gördüm en altta ben de şifremi yazdım. Ardından bir iki paragraf yazı çıktı ve en sonda şunu yazdı : root@(none):/#

Ben de startx yazdım. Başarısız olduğumu belirten bir Türkçe tümce çıktı, gerisini anlamadım. Ardından yine İngilizce yazılar çıktı ve bir önce dediğim gibi : root@(none):/# yazısı geldi.
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: atlantis - 20 Ocak 2010, 12:47:35 öö
sistemi açabilirsen konsola düşünce aşağıdaki ayarları bir yapıver. öyle dene startx olayını.

http://www.truvalinux.org.tr/wiki/index.php/Truva_Linux_2.0_-_Kurulum_ve_Kullan%C4%B1m_Rehberi#A.C4.9F_Ayarlar.C4.B1_Y.C3.B6netimi
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: AzerRail - 20 Ocak 2010, 12:51:01 öö
Sistemi nasıl açacağım ki :)
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: atlantis - 20 Ocak 2010, 12:56:38 öö
Pardus menu.lst sine verdiğim Truva boot bilgilerini ekleyeceksin.
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: AzerRail - 20 Ocak 2010, 01:00:14 öö
Grub sorununu hallettim. Sorun o değil. Truvayı seçtikten sonra truva yazısı geliyor altında dolum çubuğu ile sonrasında kara ekran ve bir yığın yazı. O yazılarda bir üstteki iletimde belirttiklerim oluyor.
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: atlantis - 20 Ocak 2010, 01:02:14 öö
netconfig ayarını bir dene demiştim. linki vermiştim.
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: AzerRail - 20 Ocak 2010, 01:10:59 öö
O kısımlara daha gelemedim çünkü kara ekran başıma kara bela oldu. Önüme geliyor bekliyorum, bir süre sonra sistem yeniden başlatılıyor diyor ve öyle de yapıyor. Bu bir döngü biçimini alınca kapadım bende....
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: AzerRail - 20 Ocak 2010, 01:24:45 öö
rm komutu verince silme ile ilgili bilgiler çıkardı Türkçe olarak.
tmp dizinini sileyim dedim ama salt okunurmuş diye silmedi.
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: atlantis - 20 Ocak 2010, 01:26:15 öö
cd /tmp ile dizin içine gir ve dene. tabi root olarak yap bunu.
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: caylakpenguen - 20 Ocak 2010, 08:59:07 öö
Kod: [Seç]
root@(none):/#login olabilmen güzel demekki sistem çalısır halde.
Kod: [Seç]
mountkomutu ile diğer pardus bölümünü mount etmeyi dene,
eğer mount edebiliyor isen verilerini yedekleyebilirsin.
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: caylakpenguen - 20 Ocak 2010, 09:15:04 öö
rm komutu verince silme ile ilgili bilgiler çıkardı Türkçe olarak.
tmp dizinini sileyim dedim ama salt okunurmuş diye silmedi.
sistemin salt olarak bağlandı ise
Kod: [Seç]
/sbin/mount  -o remount rw / ile oku yaz olarak yeniden bağlayabilirsin  ;)
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: AzerRail - 20 Ocak 2010, 04:13:00 ös
Önce mount dedim sonra verdiğin öbür kodu yazdım (/sbin/mount  -o remount rw / ).
Ardından da startx dedim ve kpersonelizer çıktı. Demeye kalmadan Truva açıldı. Sevindim ama kursağımda kaldı. Masaüstü bomboş idi. İlginç olan eski yüklediğin tüm yazılımlar sistemde duruyordu. Eee nereye gitti belgelerim? Ayrıca kenliğinden internete de bağlanması gerekiyordu, bağlanmadı. USB modem kullanmıyorum artık.
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: caylakpenguen - 20 Ocak 2010, 04:15:44 ös
startx demeden önce mc ile root dizinide bi baksaydın ya.
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: caylakpenguen - 20 Ocak 2010, 04:26:02 ös
alican sen truva yı single mod damı açtın?
eğer single modda açtı isen (runlevel 1) net ayarları aktif olmaz ve sistem salt okunur olarak bağlanır.
Bilgilerinize.
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: AzerRail - 20 Ocak 2010, 04:49:13 ös
Senin verdiğin mount kodlarıyla giriş apıyorum, yukarıda dediğim gibi.
Ayrıca root dizininde tüm belgelerimi gördüm. Ama internete girmiyor işte...
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: caylakpenguen - 20 Ocak 2010, 05:04:07 ös
Kod: [Seç]
runlevelçıktısını yapıştırırmısın.
birde
Kod: [Seç]
ifconfig eth0kontrol et
Kod: [Seç]
sh /etc/rc.d/rc.inet1ile ip alıp nete çıkman lasım.
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: AzerRail - 20 Ocak 2010, 05:17:20 ös
runlevel'in çıktısı N 4

Bu arada her seferinde yukarıda dediğim gibi yaparak giriyorum. Ayrıca belleğin %58ini kullanıyormuşum. Ayarları nereden düzenleyeceğim?
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: AzerRail - 20 Ocak 2010, 07:49:04 ös
Neyse belgelerimi CD`ye yazdirdim ve diskteki pardus alanini da silerek yeniden Truva kurdum.
Ama internete baglanmadi. Suan calisan cd ile yaziyorum. Bu cd, hicbir ayar yapmadan internete girerken bizimki niye girmiyor?


Ekleme

Şuradakileri yapınca bağlantı sağlandı.
http://www.truvalinux.org.tr/wiki/index.php/Truva_Linux_2.0_-_Kurulum_ve_Kullan%C4%B1m_Rehberi#A.C4.9F_Ayarlar.C4.B1_Y.C3.B6netimi
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: caylakpenguen - 21 Ocak 2010, 10:15:57 öö
Çalışan cd ip adresini otomatik alacak şekilde hazırlanıyor.
Truva da ise ayar yapman gerekiyorki sen bunu yapmışsın :D
Kurulum Kullanım Kalvuzunu okumayı ihmal etmemeni öneririm.

İyi Çalışmalar.
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: AzerRail - 21 Ocak 2010, 12:52:32 ös
Gozumuz aydin gene sorun var.

Grubda Truvayi seciyorum normalde beyaz artalanda truva simgesi, altinda da dolum (ilerleme) cubugu olmasi gerekirken, kara ekran cikiyor. Alt kisminda su yaziyordu...

contains a file system with errors chek forest

Sonrasinda da 0dan 100e kadar bir ilerleme yapti ardindan Truva baslatiliyor dedi root sofresi istedi oysa boyle bir sifre hic olmadi. Entera basinca sistem yeniden baslatliyor dedi ve baslatti. Ne bilim yav, niye olmuyor bu?
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: atlantis - 21 Ocak 2010, 12:56:35 ös
Dosya sisteminde arıza var sanırım. Bizim bilmediğimiz bir şeyler mi yapıyorsun sistemde? Bilgisayarı kontrolsüz kapatıyor olmak bile dosya sisteminin bozulmasına yeter.
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: AzerRail - 21 Ocak 2010, 12:57:56 ös
Elektrikler kesildi...
Nasil duzeltiriz peki.
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: atlantis - 21 Ocak 2010, 01:03:23 ös
fsck yapman lazım. Çalışan cd lerden biri ile sistemi aç. Konsoldan aşağıdaki komutu ver. Bu işini görecektir. parametrelerde hata yapmış olabilirim.


fsck -f -y /dev/sda1


/dev/sda1 kısmı Truva'nın kurulu olduğu alanı gösterir.

Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: AzerRail - 21 Ocak 2010, 01:08:39 ös
Oldu, düzelttim.
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: atlantis - 21 Ocak 2010, 04:48:39 ös
:D her geçen gün biraz daha tecrübe kazanıyorsun.
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: AzerRail - 21 Ocak 2010, 09:40:59 ös
Az önce yine elektirik gitti ve aynısı oldu. Her gidişinde böyle mi olacak? Eskiden olmuyordu oysa...
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: atlantis - 21 Ocak 2010, 11:19:45 ös
Belki daha önceden kalan sorunlar vardır.
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: AzerRail - 22 Ocak 2010, 12:00:07 öö
Daha önceden soruz kalamaz çünkü yeni kurulum yaptım.
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: atlantis - 22 Ocak 2010, 12:24:22 öö
Kalabilir. Low level format atılmadığı sürece bazı disk sorunları çözülmeyebilir.
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: caylakpenguen - 22 Ocak 2010, 03:20:15 ös
Bilgi: fsck yapılan disk bölümü mount edilmemiş olmalıdır.
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: AzerRail - 23 Ocak 2010, 08:13:09 öö
Bilgi: fsck yapılan disk bölümü mount edilmemiş olmalıdır.


Edilip edilmedigini nereden anlayacagim?

Bu arada az once durduk yere kapandi, resetledi kendini. Sonrasinda yukaridaki gibi oldu ve calisan cd ile yeniden yaptim. Ama Truvayi actiktan birkac dk. sonra yine kendiliginden kapandi. Sorun ne olabilir?
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: atlantis - 24 Ocak 2010, 12:30:49 öö
Pc içerisinde aşırı ısınma nedeni ile bilgisayara zarar vermemek için sistem kendini restleyebilir. Bunun dışında sistemin kendini resetlemesi için ciddi bir neden göremiyorum.
Başlık: Ynt: Truva Acilmiyor !!!
Gönderen: BayBilimci - 17 Mart 2010, 11:39:30 ös
"AzerRail "  muhtemelen x oturumu  küçük bir hatadan göçüyor. Şunu denermisin siyah ekrana kullanıcı adını ve şifreni yaz root iken netconfig çek. Sonra network ayarlarını sıfırlayıp tekrardan oluştur ve startx komutunu ver. Muhtemelen x oturumu geri gelecektir. Benim başımada geldi, bir yerde hata meydana geliyor ve x oturumu tarih oluyordu. :)