Truva Linux

Açık Kaynaklı Yazılımlar => Diğerleri => Konuyu başlatan: AzerRail - 23 Ocak 2010, 11:43:03 öö

Başlık: Gruba Windows ekleme
Gönderen: AzerRail - 23 Ocak 2010, 11:43:03 öö
Truvayı kurduktan sonra grub'da windows yoktu zaten. Kendimce bir iki kod yazdım, listede windows çıktı ama açılmıyor doğal olarak. :)

Ne yazmam gerek açılması için?
Başlık: Ynt: Gruba Windows ekleme
Gönderen: atlantis - 23 Ocak 2010, 05:59:25 ös
Truva'nın menu.lst dosyasında windowsla alakalı bilgiler mevcuttu fakat satırların önünde # işareti olduğu için aktif olmaz. Onları kaldıracaksın ve kendin windowsun kurulu olduğu alana göre bir iki düzenleme yapmalısın.
Başlık: Ynt: Gruba Windows ekleme
Gönderen: AzerRail - 24 Ocak 2010, 08:27:25 öö
Evet, o işaretleri kaldırmıştım ama yine olmadı...

Kod: [Seç]
title  Windows
root hd(0,2)
makeactive
chainloader +1

windows hda3'e kurulu...


Başlık: Ynt: Gruba Windows ekleme
Gönderen: caylakpenguen - 24 Ocak 2010, 09:31:10 öö
Evet, o işaretleri kaldırmıştım ama yine olmadı...

Kod: [Seç]
title  Windows
root hd(0,2)
makeactive
chainloader +1

windows hda3'e kurulu...




bu şekilde kurulurmu bilmiyorum. hiç denememiştim.
ikincil diskin ilk bölümüne ilk diski çıkartarak problemsiz kurmuştum.
sanırım ilk partitions ları grub ile gizler isen kurulur sanırım.
akşam fırsat kalırsa bi test yapayım.
buradan bilgi veririm.
Kolaylıklar.