Gönderen Konu: JDownloader Kullanımı  (Okunma sayısı 4118 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fortran

  • Forum Gurusu
  • *****
  • İleti: 1.671
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
    • get GNU
JDownloader Kullanımı
« : 08 Mayıs 2014, 08:27:44 ös »

Açık kaynak kodlu JDownloader yazılımı, ortamdan bağımsız çalışan, Java ile yazılmış bir uygulamadır. Çoklu paralel indirme, captcha algılama, otomatik dosya çıkartma ve daha birçok ayrı özellik sunan program; “link şifreleme” sitesi desteği de sunar. Yapılması gereken tek şey, şifrelenmiş linkleri JD’ye eklemektir. JDownloader için Java Runtime Enviroment (jre/jdk) 1.5 ya da üst sürümleri gereklidir. Sisteminizde bu yazılımlar yoksa, önce onları kurmalısınız. JDownloader’ı kendi sitesinden indirebilirsiniz. Ben buradaki dosyayı indirmenizi öneriyorum. Çünkü buradaki dosya kurulum gerektirmiyor, /home dizininize açıyorsunuz ve hemen kullanmaya başlıyorsunuz. Dosyayı /home dizininize açtıktan sonra, doğallıkla, programa masaüstünde bir kısayol oluşturmak isteyebilirsiniz. Program dosyasını /home/kullanıcı_adı/ dizinine kaydettiğimizi varsayarak devam edelim.

Masaüstünde sırasıyla Yeni Oluştur/Uygulamaya Bağlantı yolunu seçiyoruz. “Uygulama” sekmesine giriyoruz. Açıklama kısmına JDownloader yazıyoruz. Komut kısmına ise:

Kod: [Seç]
java -jar ‘/home/kullanıcı_adı/JDownloader/JDownloader.jar’
yazıyoruz. Genel sekmesine girip resim ikonuna tıklayabilir, diğer simgeler kısmından “gözat” aracılığıyla /home/kullanıcı_adı/JDownloader/jd/img/ yolundaki jd_logo.png dosyasını seçebilirsiniz. Kısayolunuz masaüstünde hazırdır.



Ancak, resimde gördüğünüz gibi buradaki dosyanın ayarlar kısmına girip indirme adresini değiştirmeniz gerekmektedir. Bunu kendinize göre düzenledikten sonra, yazılımı sorunsuz kullanabilirsiniz. Mate kullanıcıları panele tıklayıp, “panele ekle” demeli, “özel uygulama başlatıcı”yı seçmeli, isim kısmına JDownloader, komut kısmına:

Kod: [Seç]
java -jar ‘/home/kullanıcı_adı/JDownloader/JDownloader.jar’
yazmalıdır. Simgeye tıklayıp /home/kullanıcı_adı/JDownloader/jd/img/ yolundaki jd_logo.png dosyasını seçebilirsiniz. Aynı işlemi KDE’de şöyle yapıyoruz. Masaüstünde sırasıyla Yeni Oluştur/Uygulamaya Bağlantı yolunu seçiyoruz. “Uygulama” sekmesine giriyoruz. Açıklama kısmına JDownloader yazıyoruz. Komut kısmına ise:

Kod: [Seç]
java -jar ‘/home/kullanıcı_adı/JDownloader/JDownloader.jar’
yazıyoruz. Genel sekmesine girip resim ikonuna tıklayabilir, diğer simgeler kısmından “gözat” aracılığıyla /home/kullanıcı_adı/JDownloader/jd/img/ yolundaki jd_logo.png dosyasını seçebilirsiniz.

getgnu.org