Gönderen Konu: Android 5.0 kullanım oranı yüzde 3.3 oldu  (Okunma sayısı 2970 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fortran

  • Forum Gurusu
  • *****
  • İleti: 1.671
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
    • get GNU
Android 5.0 kullanım oranı yüzde 3.3 oldu
« : 05 Mart 2015, 06:43:49 ös »

Google'ın hizmetlerine erişen cihazları baz alarak yaptığı aylık Android kullanım istatistikleri Şubat ayı için de yayımlandı. Lollipop sürümü büyük bir artış yaşarken, KitKat sürümü de yükselişte.
 
Google'ın da zorlamasıyla üreticilerin eskiye nazaran daha güncel Android sürümleri kullanmaya çalışması neticesinde Android 4.4 KitKat sürümü 1.2 puan artışla yüzde 40.9 kullanım oranına ulaştı ve ekosistemin en çok kullanılan sürümü oldu.
 
Lollipop geçen ay ki yüzde 1.6 kullanım oranında yüzde 3.3 oranına yükseldi. Artış yüzde 100 gibi büyük bir rakamda olsa da kullanım oranları tek haneli olduğu için şimdilik büyük bir etki yapmıyor.
 
Pek çok üreticinin güncelleme vermeye başlaması ile eski sürümler de terk edilmeye başlandı. Android 4.x Jelly bean sürümleri 1.9 puan azalarak yüzde 42.6 sürümüne geriledi. Android 4.0 sürümü ise 0.5 puan kayıp ile yüzde 5.9 kullanım oranına geriledi.
 
Android 4.1 ve sonrası sürümleri ele alacak olursak yüzde 85.9 kullanım oranı ile ekosistemin nispeten daha güncel olduğunu söyleyebiliriz. KitKat sürümünün yüzde 40 oranında olması da ekosisteme olumlu yansıyor. Ancak Lolliipop sürümünün henüz çift haneli rakamlara çıkamamış olması üretici tarafında bir yavaşlık yaşandığını gösteriyor.


donanimhaber.com