Gönderen Konu: 4. Türkiye PostgreSQL Konferansı 9 Mayıs 2015’te Yapılacak  (Okunma sayısı 3240 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fortran

  • Forum Gurusu
  • *****
  • İleti: 1.671
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
    • get GNU

PostgreSQL Kullanıcıları ve Geliştiricileri Derneği tarafından düzenlenen 4. Türkiye PostgreSQL Konferansı, 9 Mayıs 2015’te, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü’nde gerçekleştirilecek. 250 katılımcı, 17 konuşmacı, 9 sponsor firma ve TOBB Üniversitesi’nin katkılarıyla düzenlenen 3. Konferansın ardından, bu sene Boğaziçi Üniversitesi’nin katkılarıyla düzenlenecek olan PgDay 2015 için 300’den fazla katılımcı bekleniyor. PGDay tüm dünyada PostgreSQL ile ilgili bir günlük etkinliklerin ortak adıdır. Bu seneki etkinlikte konu başlıkları şu şekilde olacak: PostgreSQL’in genel özellikleri, tanıtımı; PostgreSQL’de programlama (PL/pgSQL, PL/Python, PL/v8, PL/Perl ve diğerleri); PostgreSQL’de JSONB, hstore gibi NoSQL özelliklerinin kullanımı; PostgreSQL ile çalışan yazılım geliştirme dilleri (PHP, Python, .NET, vb.) PostgreSQL’de kümeleme ve replikasyon teknikleri; PostGIS; PostgreSQL’de ileri SQL teknikleri ve Window Functions; PostgreSQL’de performans ayarlamaları; PostgreSQL yönetimi ipuçları; diğer veritabanlarından PostgreSQL’e geçiş; PostgreSQL geliştirilmesi, yeni özelliklerin eklenmesi.

Konferans; belirttilen konu başlıklarının katılımcılara ayrıntılarıyla anlatılabileceği oturumlar olarak 45-50 dakikalık seminerleri; dizüstü bilgisayarların da getirilebileceği 45-90 dakikalık uygulamalı seminerleri; PostgreSQL ile yapılanların 5 dakikada hızlı bir şekilde anlatılabileceği bildirileri içeriyor. Konuşma Türkçe ya da İngilizce yapılabilecektir. Önerileri programa alınan kişiler, programda yazılı olan tarih ve saatte etkinliğe katılmayı taahhüt etmiş olacaklardır. Başvurular şu adresten yapılabilir. Son başvuru tarihi: 24 Nisan 2015 Cuma’dır.

Konferansa kimler katılabilir:

    Veritabanı Yöneticileri : PostgreSQL’i daha iyi nasıl
    yönetebilirsiniz?
    Uygulama geliştiriciler : PostgreSQL’de etkin şekilde uygulama geliştirme teknikleri
    “Karar vericiler” : PostgreSQL’i neden kurumunuzda kullanmalısınız?
    İş arayanlar: Firmalar İK stantları kuracaklar.

Geçen seneden farklı olarak, bu sene üniversiteye girişin kolay olması için ön kayıt alınacak. Ayrıca katılımcılara sürprizler de var.

Bu adresten kayıt olabilirsiniz.

Sponsorluk için [email protected] adresi ile bağlantı kurabilirsiniz.

Program Kurulu:

Mehmet Atıf Ceylan
Gülçin Yıldırım
Hikmet Coşkun Gündüz
Devrim Gündüz
Hüseyin Mert

Katılım herkese açık ve ücretsiz.

Sosyal Medya:

    Twitter
    Facebook

getgnu.org