Gönderen Konu: TI-Nspire CX hesap makinesinde Android işletim sistemi çalıştırıldı  (Okunma sayısı 3426 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fortran

  • Forum Gurusu
  • *****
  • İleti: 1.671
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
    • get GNU

Zaman zaman popüler yazılımlar bir çok farklı cihaz üzerinde çalıştırılıyor. Kısa bir süre önce Apple Watch üzerinde Mac OS 7.5.5 sürümünün çalıştırılması hatta osiloskop üzerinde Quake çalıştırılması gibi çok farklı denemeleri sizlerle paylaşmıştık. Kısa bir süre önce ise yine bunlara benzer ancak çok ilginç bir gelişme daha yaşandı.
 
Bu kez haberimize konu olan cihaz ise bir hesap makinesi. Bir hesap makinesine göre oldukça gelişmiş özelliklere sahip olan Texas Instruments TI-Nspire CX modeli yine de bir akıllı telefon için oldukça yetersiz  donanıma sahip. Ancak bazı geliştiriciler 100 MB depolama alanı, 64 MB sistem belleği ve 3.5" 320x240 piksel renkli ekranı bulunan bu hesap makinesi üzerinde Android 1.6 Donut sürümünü çalıştırmayı başardı.
 
Hesap makinesinin de 5 yıl önce piyasaya çıktığı düşünülürse benzer dönemlerde çıkan Android 1.6 Donut sürümünün çalıştırılması oldukça ilginç bir detay. Ayrıca geliştiriciler hesap makinesine USB aparat ile klavye ve kablosuz bağlantı desteği de eklemeyi ihmal etmemişler. Açık kaynak kodlu olarak paylaşılan ve Nspire CX modeli yanı sıra CX-CAS hesap makinesi ile de çalışan geliştirmenin dosyalarına buradan ulaşabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=Skbuc_pQj9g

donanimhaber.com