Gönderen Konu: Google Auto sonunda kuruldu  (Okunma sayısı 2685 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fortran

  • Forum Gurusu
  • *****
  • İleti: 1.671
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
    • get GNU
Google Auto sonunda kuruldu
« : 05 Ağustos 2015, 11:21:54 öö »

Google uzun süredir insansız araçlar üzerinde çalışıyor. 2004 yılında Google Merkez Binasının çatısında kurulan özel test pistinde başlayan hikaye geçtiğimiz Haziran ayında Google’ın halka açık alanlarda insansız araçlarını trafiğe çıkartması ile son buldu.

Google uzun süre Toyota Prius (Hybrit yapıda) araçlar kullandı; fakat Prius‘ta yaşanan bazı sorunlardan sonra Google rotasını Lexus‘a çevirdi. Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinin araçlarıyla sürücüsüz sokaklarda dolaşmak ise yapılacak kazalarda otomobil üreticilerinin de mesuliyetini sorgulayacağından dolayı Google kendi otomobil şirketi Google Auto‘yu kurduğunu duyurdu.


Google bu tarz sorunları yaşamamak için kendi geliştirdiği Google Car ile yoluna devam etme kararını zaten geçtiğimiz yıl almış ve yeni, aracını da yollara sürmüştü. Tamamen elektrikli olan bu aracın 20 – 30 kW elektrik motoru var. Karşılaştırmak gerekirse standart bir elektrikli aracın motorunun 300 kW olduğunu hatırlatalım. Google’ın insansız araçlarının özellikle yaşlılar ve çocuklar için geliştirildiğini ve en önemli kriterin “güvenlik” olduğunun da altını çizelim.

Google Auto ile Google’ın nasıl bir strateji izleyeceğini bizlere zaman gösterecek. Google insansız araçların kullanım haklarını büyük üreticilere satacak mı yoksa halihazırda test ettiği bu araçları kendi bünyesinde mi satışa sunacak bunu hep birlikte göreceğiz…

cnnturk.com