Gönderen Konu: “Sanal Öğretmen”e Harvardlı Profesörler talip oldu  (Okunma sayısı 3303 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fortran

  • Forum Gurusu
  • *****
  • İleti: 1.671
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
    • get GNU
“Sanal Öğretmen”e Harvardlı Profesörler talip oldu
« : 21 Eylül 2015, 10:27:42 öö »
Intel İstanbul Ar-Ge Merkezi laboratuarlarında geliştirilen ve insan hareketlerini algılayarak kullanıcıyla daha doğal iletişim kurmaya olanak tanıyan ‘Adaptif Öğrenme Platformu’nun başarısı Türkiye sınırlarını aştı.


“Sanal Öğretmen”

Eğitim alanında Intel RealSense teknolojisi kullanılarak hayata geçirilen ve “Geleceğin Öğrenme Ortamı” olarak görülen “Adaptif Öğrenme Platformu” da yine Intel’in Ar-Ge Laboratuarlarında tasarlandı ve geliştirildi. Bu sisteme göre bilgisayar ve tabletle ders çalışan öğrencilerin göz ve yüz hareketleri gibi fiziksel verileri üç boyutlu kameralarla algısal hesaplama teknolojisi sayesinde izleniyor. Veriler yapay zekâ ile destekleniyor ve eğitim alan kişinin hangi konularda dikkatinin dağıldığından, neyi sıkça tekrar ettiğine ve ne zaman mola vermesi gerektiğine kadar birçok alanda veri toplanıyor. İnsan duygularıyla empati kurabilen sistem sayesinde kişiye, dikkati dağıldığında daha ilgili olduğu konular önerilmesi veya dikkatini çekebilecek alternatifler sunulması sağlanıyor.

Global bir proje haline gelecek

Intel Türkiye Ar-Ge merkezi ve Harvard’lı profesörlerin kurduğu CAST ile imzalanan anlaşma kapsamında Intel’in sunduğu teknoloji ve CAST’ın eğitim alanındaki birikimi bir araya geliyor. İşbirliği kapsamında projenin “Geleceğin Öğrenme Ortamı” olarak global düzeye getirilmesi amaçlanıyor. Sanal Öğretmen için yapılan Ar-Ge çalışmasına CAST’ın getireceği araştırma ve bilgi birikimi eklenerek projenin etkisi artırılacak. Dünyayı sarsacak bir başarı hikâyesini Türkiye’den çıkarmak için Ar-Ge merkezini hayata geçirdiklerini aktaran Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, “Türkiye’de ilk defa ‘Kullanıcı deneyimi odaklı Ar-Ge’ faaliyetlerinin gerçekleştirilmesini sağlayan bir merkez yarattık. Merkezde sosyal bilimciler, tasarımcılar, uygulama geliştiriciler gibi farklı disiplinlerden uzmanlar bir arada çalışarak, kullanıcı deneyimi odaklı projeler gerçekleştiriyorlar. Merkezimizde “nesnelerin interneti, giyilebilir teknolojiler ve eğitim teknolojileri” alanlarında başarılı projeler yürütüyoruz. Türkiye’de yaklaşık 800 tane uluslararası patent başvurusu yapılıyor. Bunun 4 tanesinin bizim gibi genç Ar-Ge merkezinden çıkıyor olması ve yüksek teknoloji Ar-Ge’ si yapıyor olmamız çok önemli. Bunun en güzel örneği CAST ile gerçekleştirdiğimiz bu işbirliği. Bu Ar-Ge merkezi kısa sürede ciddi cazibe merkezi haline geldi. Hem Türkiye’deki iş ortaklarıyla çalışıyoruz hem de dünyanın önde gelen kurumlarıyla işbirlikleri gerçekleştiriyoruz. Bu merkezi açarken “Türkiye’den milyar dolarlık girişim” çıkarma iddiamız vardı. İnanıyorum ki ülkemizde gerçekleştirdiğimiz çalışmalar neticesinde bu hayalimiz gerçek olacak” dedi.

btnet.com.tr