Gönderen Konu: Microsoft, Linux mu Kullanıyor?  (Okunma sayısı 4623 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fortran

  • Forum Gurusu
  • *****
  • İleti: 1.671
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
    • get GNU
Microsoft, Linux mu Kullanıyor?
« : 21 Eylül 2015, 11:39:15 öö »
Microsoft'un, resmi blog sayfasında doğrudan Linux kullandığını belirtmesi, birçok kişi için şaşırtıcı bir durum oldu. İşte Microsoft'un Linux kullanımı ile ilgili blog yazısı!

Microsoft ve Linux arasında süren tartışmalar, bilindiği gibi günümüzde kapalı ve açık kaynak karşılaştırması haline gelmiş durumda.

Birbirlerine göre karşılıklı avantajları ve dezavantajları bulunan bu iki farklı işletim sistemi, hem masaüstü hem de sunucu tarafında aktif olarak kullanılıyor. Öyle görünüyor ki Microsoft, açık kaynağın sahip olduğu avantajların bir kısmından faydalanmak istemiş ve bulut tarafındaki çalışmalarının küçük bir kısmında, Linux dağıtımını kullanmayı tercih etmiş!
Microsoft, Bulut Servisi için Linux kullanıyor!

Bilindiği gibi Microsoft, kendi resmi blog sayfası üzerinden, düzenli olarak çeşitli yazılar yayınlıyor. Bu yayınlar yetkili kişilerden gelebildiği gibi, teknik destek tarafından da gelebiliyor. Son olarak, Microsoft resmi blog sayfasında, Microsoft Azure ürünleri ile ilgili bir yazı hazırlayan Kamala Subramaniam, servislerinin gelişimi ve yenilikleri ile ilgili bahislerde bulundu.

Ancak bu blog yazısından, en çok dikkat çeken nokta Microsoft’un, Azure servislerini geliştirirken belli yerlerde Linux dağıtımlarını da kullandığı oldu.

Aslında bu Microsoft-Linux olayı, daha öne 1997 yılında, Microsoft’un mail hizmeti Hotmail sunucularında Linux kullanımı ile de gündeme gelmişti.

Her ne kadar Linux, masaüstü tarafta Microsoft ile farklı kulvarlarda olsa da, öyle görünüyor ki sunucu tarafında sunduğu avantajları ve kullanıcı kesimine hitap etme potansiyeliyle, Microsoft tarafından bile kullanılma yeteneğine sahip...

shiftdelete.net


Çevrimdışı fortran

  • Forum Gurusu
  • *****
  • İleti: 1.671
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
    • get GNU
Microsoft Azure Linux görüntüleri için destek
« Yanıtla #1 : 21 Eylül 2015, 11:39:34 öö »
Gelelim Microsoft'un yazısına. Yazı, aşağıda:

Bu makalede, Linux dağıtımları onaylanır için destek ilkeleri açıklanmaktadır.

Doğrulanan bizim Linux dağıtımları oluşturulur ve Linux ortaklarımız tarafından yayımlandı. Biz bu görüntüleri Azure ortamlarınızı kullanmanıza olanak sağlar. Biz Linux ortaklarımızın yaptığınız iş gurur duyuyoruz.

Aşağıdaki iki çeşitlemelerine doğrulanan Linux dağıtım mevcuttur:

    Standart görüntüleri
    Bunlar Linux satıcıdan Linux işletim sistemi için ek destek içermeyen doğrulanan Azure sanal makine resim galerisinden görüntülerdir. Microsoft'tan destek ayrı destek anlaşması gerektirir. Lütfen daha fazla bilgi için Destek Azure planları Web sayfasına bakın.

    Premium resimler
    Bunlar Linux işletim sistemi için destek Linux satıcıdan düzeltmek ve sonu dahil doğrulanan Azure sanal makine resim galerisinden görüntülerdir. Microsoft'tan destek ayrı destek anlaşması gerektirir. Satıcıdan destek kesme ve düzeltme gereken Linux, Microsoft veya müşteri desteği Linux satıcı katılmalarının varsa. Lütfen destek matrisi için premium görüntüleri sunan satıcılar için başvurun.

        Her satıcı, servis talebine yanıt için farklı bir hizmet düzeyi sözleşmesi sunabilir.

        Premium görüntü Linux satıcıları destek ömrü dolmuştur olmayan sürümleri kendi dağıtım sınırlayabilir. Satıcı önce premium görüntü destekleyen bir güncelleştirme gerçekleştirmek gerektirebilir. Lütfen daha fazla bilgi için ilgili satıcıya sitelerine bakın.

        Premium görüntüleri mevcut standart görüntülerden dönüştürme şu anda desteklenmiyor.

    Linux veya temel satıcı destek taşımadığı bir dağıtım özel bir sürümünü çalıştırıyorsanız, biz bir onaylanır Linux dağıtımları kullanmanızı öneririz. Doğrulanan Linux dağıtımları bazı Linux dünyanın en tanınmış satıcılar tarafından korunur.

Linux sınırlı destek

Microsoft şimdi Azure içinde seçilen Linux dağıtımları için sınırlı destek sağlar. Doğrulanan Linux dağıtımları için Microsoft destek ilkesi aşağıdaki gibidir.

Desteklenen Linux dağıtımları

    Ubuntu
    CentOS (OpenLogic)
    Oracle Linux
    SUSE Linux Enterprise Server (SLES)
    OpenSUSE
    CoreOS

Not: Bu, desteklenen Linux dağıtımları değişebilir listesidir. Sınırlı destek yalnızca İngilizce olarak kullanılabilir.

Linux destek kapsamı
Bir neden olarak Azure platformu ve Hizmetleri ortadan kaldırmaya ek olarak, Microsoft sınırlı destek için desteklenen Linux dağıtımları gibi sağlayacaktır.

Yükleme ve yapılandırma
Microsoft, yüklenmesi ve yapılandırılması ile desteklenen Linux dağıtımları Azure platformu ve Hizmetleri ile yardımcı olur. Doğrudan Microsoft bir sorunu gideremezseniz, belirli durumlarda, desteklenen Linux dağıtım satıcısına başvurmalısınız. Nedenini ortadan kaldırmak için Yardım gerekirse, siz veya satıcı ile Microsoft sorun giderme oturumunu başlatabilirsiniz.

Performans ve ağ iletişimi
Microsoft Azure platformu ve hizmetlere uygula öneriler sağlar. Gelişmiş sorun giderme ve performans ayarlaması için doğrudan desteklenen Linux dağıtım satıcısına başvurmanız gerekir. Nedenini ortadan kaldırmak için Yardım gerekirse, siz veya satıcı ile Microsoft sorun giderme oturumunu başlatabilirsiniz.

Güvenlik
Güvenlikle ilgili senaryolar kapsamına girmez.

Özel durumlar
İzleyen "OSS kapsamı" bölümünde ele alınmıştır sürece, doğrudan Microsoft tarafından desteklenmeyen senaryolar için Tedarikçiler ile çalışması gerekir. Örneğin: uygulama geliştirme, özel uygulamalar ve özel kod sorunlarını giderme.

Ayrıca, Microsoft destek Yardım, tasarım, mimari veya dağıtım uygulamaları veya Azure ile ilgili çözümler önermez.

Üçüncü taraf teknolojisini sınırlı destek
Microsoft ayrıca üçüncü taraf teknolojileri için sınırlı destek sunar. Destek ilkesi aşağıdaki gibidir:

Desteklenen üçüncü taraf teknolojileri

    Diller: PHP, Java, Python
    Veritabanı: MySQL
    Web ve uygulama sunucuları: Apache, Tomcat
    Çerçeveler: WordPress

Not: Bu, desteklenen üçüncü parti teknolojileri ve destek kapsamı değiştirilebilir listesidir. Sınırlı destek sırasında ABD iş saatleri yalnızca İngilizce olarak kullanılabilir.
Üçüncü taraf teknoloji destek kapsamı
Bir neden olarak Azure platformu ve Hizmetleri ortadan kaldırmaya ek olarak, Microsoft sınırlı destek için desteklenen üçüncü parti teknolojileri gibi sağlayacaktır:

    Yükleme veya yapılandırma sırasında karşılaşılan sorunlar
    Azure platformu ve Hizmetleri uygulamaları dağıtmak çalıştığınızda karşılaşılan dağıtım hataları
    Azure platformu ve hizmetlerini kullandığınızda, çalışma zamanı hataları
    Azure platformu ve hizmetlerini kullanırken desteklenen üçüncü parti teknolojiler kullanılarak oluşturulan uygulamalar ile ilgili performans sorunları

Aşağıdaki senaryolar ile destek isteyen müşteriler, Forum ya da topluluk destek yönlendirilirsiniz:

    Tasarım Kılavuzu
    Geliştirme Yardım

Daha fazla bilgi



support.microsoft.com/tr


Çevrimdışı fortran

  • Forum Gurusu
  • *****
  • İleti: 1.671
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
    • get GNU
Ynt: Microsoft, Linux mu Kullanıyor?
« Yanıtla #2 : 21 Eylül 2015, 10:00:55 ös »