Gönderen Konu: Aybüke Özdemir: GDG Devfest İstanbul 2015  (Okunma sayısı 3530 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fortran

  • Forum Gurusu
  • *****
  • İleti: 1.671
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
    • get GNU
Aybüke Özdemir: GDG Devfest İstanbul 2015
« : 03 Aralık 2015, 07:46:49 öö »
 Devfest İstanbul geçtiğimiz pazar günü Bahçeşehir Üniveritesi'nde gerçekleşti. Biz de Çanakkale'den bir grupla oradaydık. (+Necdet Yücel , +Kerem Hallaç , +Ayşe Melike Yurtoğlu , +Gülşah Köse , +Kader Tarlan , +yeliz taneroğlu)

İlk katıldığım sunum, sabahki sponsor sunumuydu. Sunum boyunca konuşmacının; cümle kurarken, el ve yüz hareketleri ile  bana ne düşündürdüğünü, bildiğini ne kadar aktardığına dikkat ettim. Konuşmacı hakkındaki gözlemlerimin sonucu olumlu olmadı. Benim konuşmacı olduğumda neler yapmamam gerektiği hakkında iyi bir örnekti.

Bence güzel bir sunum yapmak ve bildiklerimizi iyi bir şekilde aktarmak istiyorsak; dinleyicinin karşıdan bizi nasıl gördüğünü düşünerek davranmalı, konuşurken hareketlerimizin ve yüz ifademizin dinleyiciye ne hissettirdiğine dikkat etmeliyiz. Doğru kelimeleri seçmek de çok önemli. O sunumdan sonra başka bir sunuma katılmadım, standlarda dolaşıp yeni insanlarla tanışmayı tercih ettim.

Elbette Devfest'teki tüm sunumlar için değil bu yorumum. Katılan diğer arkadaşlarımdan çok güzel sunumların olduğunu da duydum. Bizim sunumumuz da çok akıcıymış mesela.

Ben, +Gülşah Köse , +Kader Tarlan ve +yeliz taneroğlu  sunumumuzda, Libreoffice'e katkı sürecini ve Çanakkale'de çalıştığımız ekip ile şimdiye kadar neler yaptıklarımızı anlattık. Birlikte çalıştığım arkadaşlarımla, yaptığımız işleri anlatmak bana çok keyif verdi. Ayrıca sunumun sonundaki soru-cevap kısmı da oldukça eğlenceli geçti benim için. Slaytımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Etkinliğin benim için artısı, yeni insanlar tanımak ve sık sık göremediğim arkadaşlarımla hasret gidermek oldu. Bir de sunum deneyimlerime bir yenisini eklemiş oldum.

Görüşmek üzere.

aybukeozdemir.com