Gönderen Konu: SMPlayer 15.11.0 Nasıl Yüklenir?  (Okunma sayısı 2598 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fortran

  • Forum Gurusu
  • *****
  • İleti: 1.671
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
    • get GNU
SMPlayer 15.11.0 Nasıl Yüklenir?
« : 27 Aralık 2015, 11:59:10 ös »

Kurulu codecleriyle tüm ses ve video türlerini oynatabilen özgür bir medya oynatıcısı olan SMPlayer‘in kullandığı ödül almış MPlayer motoru, dünyadaki en iyi oynatıcılardan biri olma özelliği taşıyor. Ekstra hiçbir codec ihtiyacı olmayan SMPlayer’ı kurarak herhangi bir medya dosyasını başka bir codec paketi aramaya gerek duymaksızın oynatabilirsiniz. SMPlayer, oynattığı tüm dosyalardaki ayarları hatırlayabilmektedir. Sözgelimi herhangi bir videoyu izlemeyi yarıda bıraktınız, endişelenmeyin, videoyu tekrar açtığınız zaman kaldığınız yerden izlemeye devam edebilirsiniz. Ayarlarınız da (ses parçası, altyazı, ses vb.) yerli yerinde durur. SMPlayer’ın birçok ses ve video türünü başarıyla oynatabilecek kapasiteye sahip, ödül kazanmış bir kullanıcı arayüzü (GUI) vardır: MPlayer. Bunun dışında, SMPlayer’a Youtube videolarını oynatma ve altyazı indirme gibi pek çok ilginç özellik de eklenmiştir. SMPlayer‘in en son sürümü 15.11.0’dır. YouTube’da yaşanan bir sorunun düzeltilmiş bulunduğu yeni sürümde, GUI değişikliği sıraında meydana gelen parçalanma da giderilmiş. Artık çalma listesine dosyalar eklenirken, ilk öğe listedeki doğru yere taşınıyor. Bu arada, MPV kullanırken extrastereo ve karaoke filtrelerini devre dışı bırakmak gerekiyor. SMPlayer 15.11.0’ı yükleme işlemini bir PPA depodan yapacağımız için işimiz kolaydır. Yapılması gereken, ilgili PPA deponun sisteme eklenmesi ve yükleme komutunun verilmesidir.


O halde yükleme işlemine başlayabiliriz. Ancak yükleme işlemi için Ubuntu 15.10 Wily Werewolf, Ubuntu 15.04 Vivid Vervet, Ubuntu 14.04 Trusty Tahr ile diğer Ubuntu türevleri Linux Mint 17.3 Rosa, Linux Mint 17.2 Rafaela, Linux Mint 17.1 Rebecca, Linux Mint 17 Qiana, Pinguy OS 14.04, Elementary OS 0.3 Freya, Peppermint 6, Peppermint 5, LXLE 14.04 ve Linux Lite 2’nin esas alındığı unutulmamalıdır. Öncelikle PPA depoyu ekliyoruz:

Kod: [Seç]
sudo add-apt-repository ppa:rvm/smplayer
Depoları güncelliyoruz:

Kod: [Seç]
sudo apt-get update
Yükleme işlemini gerçekleştiriyoruz:

Kod: [Seç]
sudo apt-get install smplayer
Daha sonra gerek duyarsanız, SMPlayer’i aşağıdaki komutla kaldırabilirsiniz.

Kod: [Seç]
sudo apt-get remove smplayer
Bu arada, dileyenler, SMPlayer ile birlikte kurulmayan ama tarayıcıyı kullanmadan Youtube’u kullanma şansı veren Smtube adlı eklentiyi kurabilirler. Eklenti, SMPlayer menüsünde mavi balon içinde siyah kare simgesiyle görülmektedir. Bu ayrıntıyı bana ileten forum.debian.org.tr üyesi Sevgili Vedat Kılıç‘a teşekkür ederim. Smtube kurulumu için aşağıdaki komutları verebilirsiniz.

Kod: [Seç]
sudo add-apt-repository ppa:rvm/smplayer

sudo apt-get update

sudo apt-get install smtube



getgnu.org



« Son Düzenleme: 28 Aralık 2015, 10:48:51 öö Gönderen: fortran »