Gönderen Konu: HP sürücülerinin Lİnux versiyonunu (HPLIP 3.13.5) yüklemek  (Okunma sayısı 3011 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fortran

  • Forum Gurusu
  • *****
  • İleti: 1.671
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
    • get GNU

HP görüntüleme ve yazıcı cihazların (Yazıcı, Tarayıcı ve Fax cihazları) Linux İşletim Sistemlerinde kullanımı için geliştirilen hplip destek yazılımının 3.13.5 versiyonu yayınlandı. Sisteminizde muhtemelen daha önceki bir versiyon yüklüdür. Sisteminizde yüklü olan versiyonu öğrenmek için Terminalde hp-setup komutunu kullanabilirsiniz. Yeni yayınlanan versiyonda bir çok geliştirme ve cihaz desteği eklenmiş bulunuyor.

HPLIP programının hangi cihazları desteklediğini öğrenmek için buradaki sayfaya bakabilirsiniz. Halen 2220 cihazın desteklendiği bilinmektedir. Aşağıda, en yeni eklenen bir kaç cihazın listesi bulunmaktadır.

- HP LaserJet Enterprise MFP M725 series- HP LaserJet Enterprise MFP M725dn- HP LaserJet Enterprise MFP M725fw- HP LaserJet Enterprise MFP M725z- HP LaserJet Enterprise MFP M725z+- HP Officejet Pro 3610 Black and White e-All-in-One- HP Officejet Pro 3620 Black and White e-All-in-One

Aşağıdaki dağıtımların desteği de yeni versiyona eklenmiştir.

- Ubuntu 13.04
- Debian 7.0

DİKKAT: Kuruluma başlamadan önce bilgisayara bağlı HP cihazlarının bağlantısını iptal edin kablolarını çıkarın. Kurulumun belli bir noktasında tekrar bağlayıp cihazı açmanız istenecektir.

HPLIP 3.13.5 Yüklemek için:

1. Ctrl+Alt+T Tuş kombinasyonu ile Terminali başlatıyoruz.

2. Aşağıdaki komut yardımıyla en yeni versiyonu indiriyoruz.

Kod: [Seç]
wget http://prdownloads.sourceforge.net/hplip/hplip-3.13.5.run
 3. sh komutu yardımıyla kurulumu başlatıyoruz.

Kod: [Seç]
sh hplip-3.13.5.run
4. Ekranda, size kurulumun nasıl yapılmasını istediğiniz sorulduğunda a (automatic) seçeneğini seçiyoruz. (En doğru sonucu bu seçenek ile alırsınız)

 5. Daha sonra yapılan kontrolde, size bilgisayarınızda yüklü olan Ubuntu versiyonu sorulacak. Enter tuşu ile devam edebilirsiniz.

6. Devamında bilgisayarınızda yüklü olan hplip versiyonu bildirilecek ve bunun kaldırılmadığı takdirde çakışmalara neden olacağı ikaz edilecektir. i seçeneği ile devam ettiğiniz takdirde, mevcut versiyon bilgisayarınızdan kaldırılarak yeni versiyon kurulacaktır.

7. Kurulum tamamlandığında, güncellemeleri kontrol ederek bilgisayarınızı tekrar başlatmanız gerekecektir.

8. Tekrar başlattığınızda, seçke (dash) bölümünden HP Device Manager yardımıyla ya da Unity Uygulama göstergesi yardımıyla yeni yazıcı ekleme sihirbazını çalıştırabilirsiniz.

İyi Çalışmalar.

ubuntum.blogspot.com.tr