Gönderen Konu: Firefox’a kayıtlı parolaları yedeklemek  (Okunma sayısı 3496 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fortran

  • Forum Gurusu
  • *****
  • İleti: 1.671
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
    • get GNU
Firefox’a kayıtlı parolaları yedeklemek
« : 24 Ocak 2016, 11:56:13 ös »

Değerli dostum @caylakpenguen, yine çok hoş bir konuya değinmiş. Sürekli Firefox kullanan kullanıcıların, ister istemez parolalarını Firefox’a emanet ettiklerini belirten dostumuz; yeniden sistem kurulumunda ya da sistem çökmesi durumunda şifrelerin firefox’a tek tek yeniden girilmesinin oldukça meşakkatli olabileceğini ifade ediyor. @caylakpenguen, bununla ilgili küçük bir araştırma yapmış ve copy/paste yoluyla dolaşıma sokulan yazıların yanlış bilgilerle dolu olduğunu görmüş. Bunun üzerine ilgili dizinleri inceleyen dostumuz, /.mozilla/firefox dizininde bulunan profil dosyalarını kendi bilgisayarında /.mozilla/firefox/ap2c6k2r.default adlı bir dizinde tutulduğunu görmüş. Kayıtlı parolalar, key3.db ve logins.json dosyalarında tutuluyormuş. Dostumuz, işte bu parolaları yedeklemek için minik bir betik yazmış. Burada sözü, kendisine bırakalım.

Betik içeriği şu şekildedir:

Kod: [Seç]
#!/bin/sh
#Çrş 09 Ara 2015 23:18:23 EET
# Firefox Parola yedekler. CaylakPenguen
FFOXDIR=$HOME/.mozilla/firefox/ap2c6k2r.default
YEDEK=$HOME/Belgeler/ffox_yedek/firefox-parola_yedekleri-`date +%F-%H-%M-%S`.tar.gz
mkdir -p $HOME/Belgeler/ffox_yedek
cd $FFOXDIR
tar -zcvf $YEDEK logins.json key3.db

Betiği nano ile açıp, gerekli Alanları kendinize göre düzenleyiniz. CTRL+X komutu ile betiği kaydedip çıkın. Konsolda normal kullanıcı olarak:

Kod: [Seç]
sh firefox-parola-yedekle.sh
komutunu verdiğinizde ilgili yedek klasörü oluşturulacak ve yedek dosyası tar.gz olarak kaydedilecektir. Sisteminizi yeniden kurduğunuzda yedeklenen dosyaları firefox profil dizinine çıkartmanız parolalarınızı geri getirmek için yeterli olacaktır.

Faydalı olması dileğiyle.


@caylakpenguen’in kendi blogundaki orjinal yazı burdadır. Ben uyguladım, oldukça sağlıklı bir biçimde çalışıyor. Güle güle kullanın.

getgnu.org