Truva Linux Destek Forumu

Kitap / Dergi / Doküman => Kitap,Dergi,Doküman => Konuyu başlatan: fortran - 04 Kasım 2014, 10:49:33 öö

Başlık: Nermin Canik: Teknolojinin Kadınları Etkinliği Sunumum
Gönderen: fortran - 04 Kasım 2014, 10:49:33 öö
Geçtiğimiz günlerde Kadın Yazılımcı (http://www.kadinyazilimci.com/) topluluğu ile birlikte İstanbul Hackerspace'de Ada Lovelace Day ve Grace Hopper Celebration'ı Türkiye'de de kutlamak için bir etkinlik (https://istanbulhs.org/teknolojinin-kadinlari/) düzenledik, bu etkinlik için ben de bir sunum hazırladım.

Etkinlik ile ilgili Cansu Uludağ'ın değerlendirme yazısı (https://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr/blog/teknolojinin-kadinlari-uzerine-bir-etkinlik) hayli kapsamlı olmuş, okumanızı tavsiye ederim. Hem vesileyle benim bu blog yazısında (zaman sıkıntısından) bahsedemediğim diğer arkadaşlarımın şahane sunumlarını da okumuş olursunuz.

Bu blog yazısında, yoğunluktan ertelediğim bir işi yapmaya hazırlanıyorum. Etkinlikte yaptığım, hazırladığım sunumu paylaşıyorum.

 Dünyada yazılım, bilişim ve teknoloji alanında kadınları teşvik etme amacıyla düzenlenen etkinlikler, programlar ve bu konuda kadınlara fon ayıran vakıflar hakkında bilgi verdiğim sunumuma (http://www.slideshare.net/Lipsum/women-intechnermincanik) buradan ulaşabilirsiniz.

Çoğunlukla kadınların yer aldığı özgür yazılım, açık kaynak projeleri, organizasyonlarının yer aldığı (içerisinde yer almamla bildiğim, takip ettiklerim nedeniyle) bu sunumu peyderpey de olsa güncellemek yapılacaklar listeme girdi bile!

(http://image.slidesharecdn.com/womenintechnermincanik-141103153806-conversion-gate02/95/teknolojinin-kadnlarwoman-in-technology-1-638.jpg?cb=1415050920)

 Teknolojinin Kadınları/Woman In Technology (https://www.slideshare.net/Lipsum/women-intechnermincanik) from Nermin Canik (https://www.slideshare.net/Lipsum)

kategorizeedemediklerim.blogspot.com.tr (http://kategorizeedemediklerim.blogspot.com.tr/2014/11/teknolojininKadinlari2014.html)