Truva Linux Destek Forumu

Açık Kaynaklı Yazılımlar => Ofis Yazılımları => Konuyu başlatan: fortran - 01 Ocak 2015, 09:49:53 ös

Başlık: Necdet Yücel: LibreOffice Impress sunumlarınızı Pebble ile uzaktan yönetin
Gönderen: fortran - 01 Ocak 2015, 09:49:53 ös
 Neredeyse iki yıl önce LibreOffice Impress sunumlarınızı Android telefonunuzla nasıl uzaktan yönetebilirsiniz diye yazmıştım (http://www.nyucel.com/2013/02/libreoffice-impress-sunumlarnz-android.html). Bu halen çok kullanışlı bir yöntem olmasına rağmen sunumları kol saatimizden yönetmek de eminim çok kişinin hoşuna gidecektir. Bir yılı aşkın süredir pebble (http://www.nyucel.com/2013/10/pebble-m-sony-smartwatch-mu.html) kullandığımızdan bu uygulama onun üzerinde hazırlandı.

(http://4.bp.blogspot.com/-CrK-dldEO-M/VKWIOYw0U3I/AAAAAAAARZY/PCAVBxAY28A/s1600/pebble-impress-remote.jpg)

Uygulamayı geliştiren Gülşah bununla ilgili bir blog yazmıştı (http://www.gulsahkose.com/2014/12/pebble-ile-libreoffice-impress-uzaktan.html) ama aradan geçen bir haftada yazılım daha kolay kurulabilir ve kullanılabilir hale geldi. Takip edilecek adımlar şöyle:

    Pebble aygıtlarla sadece bluetooth üzerinden haberleşebildiğinden bilgisayarınızla eşleştirmeniz gerekiyor. Bu işletim sistemine ve kullandığınız masaüstü ortamına göre değişiklik gösterdiğinden burada anlatmak gereksiz ama herhangi bir bluetooth aygıt gibi eşleştiriliyor.
    pebble-remote uygulamasını kurmadan önce bağımlılıklarını kuralım. Gülşah (http://www.gulsahkose.com/) uygulama için bir depo oluşturduğunda buna da gerek kalmayacak.
       
Kod: [Seç]
sudo apt-get install python-dev libopenobex1-dev python-tk python-lightblue python-pexpect xdotool python-bluez bluez-tools        Uygulama pebble için hazırlanmış lightblue kitaplığını kullandığından onu github deposundan indirip kurmak gerekiyor. Kurulumu için buraya (https://github.com/COMU/pebble-remote) bakabilirsiniz.
    Artık pebble-remote uygulamasını kurabiliriz. Uygulamanın deb paketini buradan (http://tinyurl.com/pebble-remote) indirip kurabilirsiniz. Çok yakın zamanda rpm paketini de hazır olacaktır.
    Kurulum tamamlandığında konsoldan aşağıdaki komutla sunumunuzu başlatıp pebble'ınızın müzik uygulamasından yukarı ve aşağı tuşlarını kullanarak sunumda sayfalar arasında gezinebilirsiniz.
       
Kod: [Seç]
pebble-remote ~/kirkiki.odp
Pebble kullanıcılarından geri bildirimlerle uygulamaya ihtiyaç duyulan ne varsa eklenebilir.

Kendinden sonrakilere örnek göstereceğim bir çalışma arkadaşı olan Gülşah (http://www.gulsahkose.com/) eminim bundan sonra daha sıkı çalışıp özgür yazılım camiasında daha çok iş yapacaktır.

nyucel.com (http://www.nyucel.com/2015/01/libreoffice-impress-sunumlarnz-pebble.html)