Truva Linux Destek Forumu

GNU/Linux ve Açık Kaynak => Linux Genel => Konuyu başlatan: fortran - 15 Ocak 2015, 01:09:06 ös

Başlık: Ubuntu’da Mate Masaüstünü Mate Tweak ile yapılandırma
Gönderen: fortran - 15 Ocak 2015, 01:09:06 ös
(http://getgnu.org/images/stories/filozof.jpg?cb7ec5)
Ubuntu’da Mate (http://www.getgnu.org//?s=Mate) masaüstü kurulduğunda akla, Mate masaüstününün nasıl yapılandırılacağına ilişkin sorular geliyor olabilir. Zira çoğu masaüstü ortamının kendisine özgü araçları olduğu biliniyor. Sözgelimi Unity; Unity Tweak Tool, GNOME; Gnome Tweak Tool, Elementary OS; Elementary Tweak Tool aracına sahiptir. Mate masaüstü ortamının da Mate Tweak adlı bir aracı olduğunu biliyor muydunuz? Mate Tweak, Linux Mint için bir yapılandırma aracı olan mintdesktop’un çatallamasıdır. Ubuntu kullanıcıları, Mate masaüstünü yapılandırmak için Mate Tweak’i yükleyebilirler. Yükleme PPA depo üzerinden yapıldığı için kolaydır. Yapmanız gereken tek şey ilgili PPA depoyu sisteminize eklemek ve yükleme komutlarını vermektir.

(http://getgnu.org/images/stories/mate-tweak.png?cb7ec5)

O halde kuruluma geçebiliriz. PPA depoyu sisteminize eklemek ve Mate Tweak’i yüklemek için aşağıdaki komutları vermelisiniz:

Kod: [Seç]
sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-mate-dev/ppa

sudo apt-get update

sudo apt-get install

Mate Tweak, Unity ve Gnome tweak kadar geniş bir kullanım olanağı sunmuyor ama artık kimi değişiklikleri Mate Tweak üzerinden yapabilirsiniz.

getgnu.org (http://www.getgnu.org/gnulinux/gnulinux-ipuclari/ubuntuda-mate-masaustunu-mate-tweak-ile-yapilandirma.html)