Truva Linux Destek Forumu

GNU/Linux ve Açık Kaynak => Haberler => Konuyu başlatan: fortran - 26 Eylül 2015, 11:04:45 öö

Başlık: FSF, Universal Permissive License’in Lisans Listesine Eklendiğini Duyurdu
Gönderen: fortran - 26 Eylül 2015, 11:04:45 öö
(http://www.getgnu.org/wp-content/uploads/fsf30-header-fsf.png)
Copyleft olmayan Universal Permissive License (https://www.gnu.org/licenses/license-list.html#UPL), özgür yazılım lisans listesine (https://www.gnu.org/licenses/license-list.html) eklendi. FSF, son zamanlarda, lisans listesindeki lisansların güncellendiğini belirtirken, Copyleft olmayan Universal Permissive License’in GNU GPL ile uyumlu olduğu sonucuna varıldığı ifade edildi. Basit programlar için hâlâ Copyleft gerektirmeyen Apache 2.0 (https://www.gnu.org/licenses/license-list.html#apache2) kullanılması; ancak kapsamlı programlar için tüm kullanıcıların yazılım özgürlüğünün keyfini yaşamasını sağlayacak olan GNU GPL gibi bir Copyleft lisansın kullanılması öneriliyor (http://www.gnu.org/licenses/license-recommendations.html).

Compliance Lab’ın çalışmalarına destek olmak ve daha fazlası için Özgür Yazılım Vakfı’na (FSF) (https://www.fsf.org/) bağış yoluyla (https://my.fsf.org/donate) katkıda bulunulması isteniyor. FSF’nin 30. yıldönümü kutlamalarına (https://www.fsf.org/fsf30) katılımın önemli olduğu ifade ediliyor.

fsf.org (http://www.fsf.org/blogs/community/universal-permissive-license-added-to-license-list)

getgnu.org (http://www.getgnu.org/gnulinux/fsf-universal-permissive-licensein-lisans-listesine-eklendigini-duyurdu.html)