Truva Linux Destek Forumu

GNU/Linux ve Açık Kaynak => Linux Genel => Konuyu başlatan: fortran - 09 Ocak 2016, 11:57:00 öö

Başlık: UGet 2.0.4 (İndirme Yöneticisi) Nasıl Yüklenir?
Gönderen: fortran - 09 Ocak 2016, 11:57:00 öö
(http://getgnu.org/images/filozof.jpg)
Bilindiği gibi, uGet (http://ugetdm.com/), Mozilla Firefox ile iyi entegrasyona sahip, GNU/Linux üzerinde çalışan, açık kaynak kodlu, GTK tabanlı, hafif bir indirme yöneticisidir. Türkçe dahil 20’den fazla dil desteğine de sahip olan yazılım, sade (http://www.getgnu.org/?s=sade&submit=Search) bir arayüzle geliyor; ayrıca, çoklu indirme ve indirmeye kaldığı yerden devam etme özelliklerine de sahip. HTTP, HTTPS, FTP, BitTorrent* & Metalink* dosyalarına destek sunan Uget; FTP sunucularından şifreli olarak dosya indirebilmeye de olanak tanıyor. Gelişmiş indirme kategorileriyle gelen yazılım, indirmeler tamamlandıktan sonra bilgisayarın kapatılması için ayarlanabiliyor. Uget’in mevcut son sürümü çeşitli değişikliklerle gelen 2.0.4 sürümüdür. Henüz resmi duyurusu yapılmamış olan yeni sürümünde, küresel hız limiti modunda her indirme için önceliği ayarlayabilmek mümkünken, kullanıcı kategorisi sırası da değiştirebiliyor. Ayrıca küresel hız kontrolünde tüm eklentilerin etkilenebileceği unutulmamalıdır. Bu yazıda, UGet 2.0.4 (http://www.getgnu.org/yazilim/uget-2-0-4-cikti.html)‘ün nasıl yükleneceğini ele alacağız.

(http://www.getgnu.org/wp-content/uploads/uget2.0.4.png)
Ubuntu 15.10 Wily Werewolf, Ubuntu 15.04 Vivid Vervet, Ubuntu 14.04 Trusty Tahr, Linux Mint 17.x, Elementary OS 0.3 Freya ve diğer Ubuntu türevi dağıtımlara UGet 2.0.4 şöyle yüklenir:

Kod: [Seç]
sudo add-apt-repository ppa:plushuang-tw/uget-stable

sudo apt update

sudo apt install uget

Daha sonra gerek duyarsanız, UGet’i kaldırmak için aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz:

Kod: [Seç]
sudo apt-get remove uget
Debian’a UGet 2.0.4 şöyle yüklenir: (Debian için ayrılan sürümün son sürüm olmayabileceği, fakat geliştiricilerin son sürümü eklemek için çalıştıkları söyleniyor.)

Kod: [Seç]
sudo apt update

sudo apt install uget

Mageia’ya UGet 2.0.4 şöyle yüklenir:

Kod: [Seç]
urpmi.update -a

urpmi uget

Fedora’ya UGet 2.0.4 şöyle yüklenir:

Kod: [Seç]
sudo yum install uget
Arch Linux’a UGet 2.0.4 şöyle yüklenir:

Kod: [Seç]
sudo pacman -S uget
Başka bir dağıtım kullanıyorsanız, size özel yükleme yönergelerini görmek için UGet’in resmi web sitesine (http://ugetdm.com/downloads) başvurabilirsiniz.

getgnu.org (http://www.getgnu.org/gnulinux/gnulinux-ipuclari/uget-2-0-4-indirme-yoneticisi-nasil-yuklenir.html)