Truva Linux Destek Forumu

GNU/Linux ve Açık Kaynak => Haberler => Konuyu başlatan: 2kral - 03 Eylül 2013, 06:22:35 ös

Başlık: arena bilgisayardan stratejik yatirim
Gönderen: 2kral - 03 Eylül 2013, 06:22:35 ös
(http://images.gelecekonline.com/kucukresim/250/Arena.jpg)

Bilişim Teknolojileri sektörünün lider dağıtıcısı Arena Bilgisayar bugün KAP’ta yaptığı açıklama ile Bilişim sektörünün en önemli danışmanlık firmalarından ADEO Danışmanlık A.Ş.’ne %51 pay oranı ile yatırım yaptığını açıkladı. Yapılan açıklamada ADEO "Bilişim sektörü üreticileri ile iş ortaklarına yurt içi ve yurt dışında bilişim ve iletişim teknolojileri ile bilgi güvenliği alanlarında danışmanlık, dış kaynak sağlama, verimli kaynak kullanımı ve eğitim hizmetlerini sunan ve çalışma modeli olarak sadece bilişim sektörü üreticileri ile iş ortaklarına hizmet vermeyi ilke edinen, dünyadaki Corp-To-Corp çalışma modelini Türkiye'de ilk uygulayan bilişim danışmanlığı ve eğitim firması" olarak tanıtıldı.
Arena Bilgisayar CEO’su Tarık Tüzünsü yaptığı açıklamada "Arena Bilgisayar olarak değişim bizim için her zaman çok önemli ve ön planda olmuştur. Bu çerçeve içerisinde ileriye yönelik olarak Arena’yı, pazarda lider ve yenilikçi konumunda tutmak üzere farklı alanlarda yatırımlar yapıyoruz. 2012 yılında elektronik güvenlik ürünleri sektöründe gördüğümüz önemli potansiyel üzerine kurduğumuz Sensonet firmasından ve yatırımından sonra; özellikle IT Danışmanlık Hizmetleri alanında stratejik bir yatırım arayışındaydık. ADEO, Bilişim Danışmanlığı, Bilişim Güvenliği, Sanallaştırma, Network, İş Sürekliliği, Server & Storage gibi özellikli ve detaylı teknik bilgi gerektiren alanlarda danışmanlık ve kurulum hizmet veren, son derece kaliteli bir uzmanlar ekibine sahip, tüm sektörün tanıdığı ve saygı duyduğu bir firma bu sebeple biz de IT Danışmanlık Hizmetleri alanında planladığımız stratejik yatırımımızı ADEO ile birlikte gerçekleştirmenin en doğru yol olduğuna karar verdik."  dedi.
 
Şirket ortaklarından olan ve Güney Asya, Ortadoğu ve Afrika bölgesinin en büyük IT dağıtıcılarından olan Redington’ın, bu yatırıma önem verdiği ve bu yatırım ile kurumsal ürünler alanında faaliyet gösteren üretici, bayi ve müşterilere sağlanmış olan katma değerli hizmetlerin niteliğini ve kapsamını geliştirmek ve her geçen gün çok daha fazla önem kazanan IT danışmanlığı ve bilgi güvenliği hizmetleri alanlarında daha etkin bir rol üstlenilmesini desteklediği belirtildi.
 
Arena ile yapılan bu işbirliği kapsamında Adeo, Arena’nın kurumsal ilkeleri çerçevesinde ama bağımsız bir şirket olarak yönetilmeye devam edecek. Adeo nun mevcut yönetim kadrosu aynı görev ve yetkilerle kalacak. Adeo’nun en önemli özelliği olan üretici ve iş ortakları ile birlikte hareket etme olarak tanımlanabilecek Corp-To-Corp iş modeli de aynen devam edecek.

Arena Hakkında
 
Arena Bilgisayar A.Ş., Türkiye teknoloji ürünleri sektörünün en yaygın dağıtım şirketidir. Arena'nın amacı, tedarikçi ve bayilerinin teknoloji ürünlerini etkin ve verimli olarak tüketiciye ulaştırabilecekleri bir hizmet platformu sağlayarak yatırımcı değerini artırmaktır. Arena, teknoloji tedarik ağındaki konumu ve şirketin kurulduğu günden beri süregelen profesyonellik, yaratıcılık, dürüstlük ve pazarı geliştirme özellikleriyle Türkiye teknoloji pazarının lider şirketi olarak tanınmıştır. Arena, 400’den fazla dünya markasının ürünlerini 8.000’in üzerinde aktif satış noktası aracılığıyla tüketiciye ulaştırmaktadır. Lexmark, Hewlett Packard, Acer, EMC, Microsoft, Philips, Seagate, Gigabyte, Symantec, SanDisk, Sony, Wyse, Xerox, Verbatim, Airties, Viewsonic, Probook ve Oki Arena’nın pazara sunduğu markaların bazılarıdır.

Başlık: Ynt: arena bilgisayardan stratejik yatirim
Gönderen: atlantis - 04 Eylül 2013, 09:50:52 öö
Arena gerçekten büyük bir firma. Üniversite yıllarımda staj yaparken malzemeleri hep Arena'dan alırlardı. Hala da gücünden bir şey kaybetmedi aksine güçleniyor.