Truva Linux Destek Forumu

GNU/Linux ve Açık Kaynak => Haberler => Konuyu başlatan: fortran - 13 Şubat 2014, 06:15:33 ös

Başlık: 2-5 Eylül 2014 LibreOffice Konferansı
Gönderen: fortran - 13 Şubat 2014, 06:15:33 ös
(http://getgnu.org/images/stories/thedocumentfoundation.png)
The Document Foundation (TDF) (http://www.documentfoundation.org/), 2014 LibreOffice Konferansı’nın 2-5 Eylül tarihlerinde, İsviçre’nin Bern (http://tr.wikipedia.org/wiki/Bern) kentinde, Swiss Open Systems User Group (http://www.ch-open.ch/) ve Research Center for Digital Sustainability of the Institute of Information Systems at the University of Bern (http://www.iwi.unibe.ch/content/index_eng.html) ile ortaklaşa organize edileceğini duyurdu. 2 Eylül’de LibreOffice topluluğu, yüz yüze görüşmeler yapmak için Yönetim Kurulu, Mühendislik Yönlendirme Komitesi ve Belgelendirme Komitesi olarak birkaç kez toplanacak. İsviçre’nin federal kenti ve aynı adı taşıyan kantonun merkezi olan Bern; “UNESCO Dünya Kültür Mirasları (http://tr.wikipedia.org/wiki/D%C3%BCnya_Miraslar%C4%B1)” listesinde yer alan eski bir şehir.

Organizasyon komitesi liderleri Nicholas Christener ve Matthias Stürmer; “Bern kentinde yapılacak LibreOffice Konferansının İsviçre’de Açık Kaynak yazılım bilincini geliştireceğinden kuşku duymuyoruz; konferansın Fransa, Almanya ve İtalya’da kamu idarelerinde başlamış olan  göç sürecini tetikleyeceğini umuyoruz” diye konuştular. LibreOffice kullanıcıları, özgür yazılım savunucuları ve topluluk üyeleri, yapacakları bağış (http://donate.libreoffice.org/) ile vakfı destekleyebilirler. Toplanan bağışlar, altyapı iyileştirmeleri ve projenin küresel ve yerel çapta farkındalığının artırılmasını sağlayan tanıtım faaliyetlerinde kullanılmaktadır.

blog.documentfoundation.org (http://blog.documentfoundation.org/2014/02/13/libreoffice-conference-2014-in-bern-switzerland-from-september-2-to-september-5-2014/)

getgnu.org (http://getgnu.org/ofis/2-5-eylul-2014-libreoffice-konferansi.html)