Truva Linux Destek Forumu

GNU/Linux ve Açık Kaynak => Linux Genel => Konuyu başlatan: fortran - 08 Nisan 2014, 07:24:17 ös

Başlık: Debian, Ubuntu ve Linux Mint’te İnternet Bağlantısını Hızlandırma
Gönderen: fortran - 08 Nisan 2014, 07:24:17 ös
(http://www.getgnu.org/images/stories/nsswitch.conf.jpg)
İnternet bağlantısını hızlandırmak ve sayfa yükleme süresini optimize etmek için yapılabilecek basit bir işlem var. Bu, nsswitch.conf dosyasında yapılacak küçük bir değişiklikten ibaret. Bu işlemler, Debian Squeeze, Wheezy ve Jessie; Ubuntu 12.04, Ubuntu 13.10 ve Ubuntu 14.04; Linux Mint 16 için geçerlidir. Öncelikle bir terminal açmak gerekiyor elbette. Ardından Debian GNU/Linux kullanıcıları “su” komutuyla root olabilirler. Ubuntu ve Linux Mint kullanıcıları ise nsswitch.conf dosyasını root yetkileriyle açmak için “sudo gedit /etc/nsswitch.conf” ya da “sudo pluma /etc/nsswitch.conf” komutlarını kullanabilirler. Debian GNU/Linux kullanıcıları root olduktan sonra “gedit /etc/nsswitch.conf” koduyla ilgili dosyayı açabilirler.

Şimdi yapılması gereken nsswitch.conf dosyası içinde şu satırı bulmaktır:

Kod: [Seç]
hosts:          files mdns4_minimal [NOTFOUND=return] dns mdns4
Hemen altına şu satırın eklenmesi gerekiyor:

Kod: [Seç]
hosts:          files dns
Şimdi dosyayı kaydedip kapatabilirsiniz.

(http://www.getgnu.org/images/stories/nsswitch.conf.png)

Artık internet bağlantı hızınızda bir iyileşme görebileceksiniz. Ancak; bunun çok önemli bir gelişme olmasını da ummayın. Ayrıca bunu denemekle girdiğiniz riskin kendinize ait olduğunu da unutmayın.

getgnu.org (http://getgnu.org/gnulinux/gnulinux-ipuclari/debian-ubuntu-ve-linux-mintte-internet-baglantisini-hizlandirma.html)