Son İletiler

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10
41
Linux Genel / Simple Image Resizer (SIR) 3.0 Nasıl Yüklenir?
« Son İleti Gönderen: fortran 10 Ocak 2016, 04:19:51 ös »

Simple Image Resizer (SIR); C ++ ile yazılmış ve Qt GUI araçlarıyla oluşturulmuş olan ve resimleri toplu olarak yeniden boyutlandırmak, döndürmek ya da dönüştürmek amacıyla kullanılan açık kaynak kodlu bir uygulamadır. Bu arada, resimlere metin, renk ve çeşitli filtreler uygulamak; histogram işlemek, işlemci görevlerini bölerek birden çok resim ile çalışmak mümkündür. JPEG, JPG, PNG, GIF, BMP, XPM, PGM, PBM, PPM ve RAW gibi en popüler dosya formatlarına destek sunan yazılımın mevcut en son sürümü, küçük düzeltmelerle gelen 3.0’dır ve birkaç gün önce kullanıma sunulmuştur. Yeni sürümde C ++ sürümü 11 olurken, yazılıma, kullanıcı dostu hassas yapılandırma için bir temel görünüm sekmesi eklenmiş bulunuyor. Simple Image Resizer (SIR) 3.0 hakkında daha geniş bilgi edinmek için sürüm duyurusunu inceleyebilirsiniz. Bu yazıda, Simple Image Resizer (SIR) 3.0’ın Ubuntu 15.10 Wily Werewolf, Ubuntu 14.04 Trusty Tahr, Linux Mint 17.x, Elementary OS 0.3 Freya ve diğer Ubuntu türevi dağıtımlara nasıl yükleneceğini ele alacağız. Yazılımı yüklemek için bir PPA depodan yararlanıyoruz, bu nedenle yükleme kolaydır. Yapmanız gereken tek şey ilgili PPA depoyu sisteminize eklemek ve yükleme komutlarını vermektir.


Öncelikle sisteme PPA depoyu ekleyelim:

Kod: [Seç]
sudo apt-add-repository ppa:dhor/myway
Depoları güncelleyelim:

Kod: [Seç]
sudo apt-get update
Şimdi yazılımı yükleyelim:

Kod: [Seç]
sudo apt-get install sir
Gerek duyulursa, daha sonra Simple Image Resizer’i kaldırmak için aşağıdaki komut verilebilir:

Kod: [Seç]
sudo apt-get remove sir
getgnu.org

42
Linux Genel / HP sürücülerinin Lİnux versiyonunu (HPLIP 3.13.5) yüklemek
« Son İleti Gönderen: fortran 09 Ocak 2016, 08:19:46 ös »

HP görüntüleme ve yazıcı cihazların (Yazıcı, Tarayıcı ve Fax cihazları) Linux İşletim Sistemlerinde kullanımı için geliştirilen hplip destek yazılımının 3.13.5 versiyonu yayınlandı. Sisteminizde muhtemelen daha önceki bir versiyon yüklüdür. Sisteminizde yüklü olan versiyonu öğrenmek için Terminalde hp-setup komutunu kullanabilirsiniz. Yeni yayınlanan versiyonda bir çok geliştirme ve cihaz desteği eklenmiş bulunuyor.

HPLIP programının hangi cihazları desteklediğini öğrenmek için buradaki sayfaya bakabilirsiniz. Halen 2220 cihazın desteklendiği bilinmektedir. Aşağıda, en yeni eklenen bir kaç cihazın listesi bulunmaktadır.

- HP LaserJet Enterprise MFP M725 series- HP LaserJet Enterprise MFP M725dn- HP LaserJet Enterprise MFP M725fw- HP LaserJet Enterprise MFP M725z- HP LaserJet Enterprise MFP M725z+- HP Officejet Pro 3610 Black and White e-All-in-One- HP Officejet Pro 3620 Black and White e-All-in-One

Aşağıdaki dağıtımların desteği de yeni versiyona eklenmiştir.

- Ubuntu 13.04
- Debian 7.0

DİKKAT: Kuruluma başlamadan önce bilgisayara bağlı HP cihazlarının bağlantısını iptal edin kablolarını çıkarın. Kurulumun belli bir noktasında tekrar bağlayıp cihazı açmanız istenecektir.

HPLIP 3.13.5 Yüklemek için:

1. Ctrl+Alt+T Tuş kombinasyonu ile Terminali başlatıyoruz.

2. Aşağıdaki komut yardımıyla en yeni versiyonu indiriyoruz.

Kod: [Seç]
wget http://prdownloads.sourceforge.net/hplip/hplip-3.13.5.run
 3. sh komutu yardımıyla kurulumu başlatıyoruz.

Kod: [Seç]
sh hplip-3.13.5.run
4. Ekranda, size kurulumun nasıl yapılmasını istediğiniz sorulduğunda a (automatic) seçeneğini seçiyoruz. (En doğru sonucu bu seçenek ile alırsınız)

 5. Daha sonra yapılan kontrolde, size bilgisayarınızda yüklü olan Ubuntu versiyonu sorulacak. Enter tuşu ile devam edebilirsiniz.

6. Devamında bilgisayarınızda yüklü olan hplip versiyonu bildirilecek ve bunun kaldırılmadığı takdirde çakışmalara neden olacağı ikaz edilecektir. i seçeneği ile devam ettiğiniz takdirde, mevcut versiyon bilgisayarınızdan kaldırılarak yeni versiyon kurulacaktır.

7. Kurulum tamamlandığında, güncellemeleri kontrol ederek bilgisayarınızı tekrar başlatmanız gerekecektir.

8. Tekrar başlattığınızda, seçke (dash) bölümünden HP Device Manager yardımıyla ya da Unity Uygulama göstergesi yardımıyla yeni yazıcı ekleme sihirbazını çalıştırabilirsiniz.

İyi Çalışmalar.

ubuntum.blogspot.com.tr

43
Haberler / FSF’nin vizyonu nedir?
« Son İleti Gönderen: fortran 09 Ocak 2016, 03:08:55 ös »

2015 yılında, bilgisayar kullanıcılarının haklarını savunan ve koruyan Free Software Foundation’un (FSF), otuzuncu doğum günü kutlandı.. Özgür yazılım topluluğu, bunca yıllık derinlikli çalışmalarını sürdürürken, bundan sonraki otuz yıl için FSF’nin vizyonunun ne olması gerektiği konusunda fikirlerinizi almak istiyor. Bu nedenle, kullanıcıların en çok 10 dakikalarını alacak bir anket düzenlenmiş bulunuyor. FSF, sizden bu kısa ankete katılmanızı, özgür yazılımın seyrine küçük bir katkıda bulunmanızı istiyor.

Ankete katılmak için fsf.org’un anket sayfasına gidebilirsiniz.

fsf.org

getgnu.org

44
Linux Genel / Stellarium 0.14.2 Nasıl Yüklenir?
« Son İleti Gönderen: fortran 09 Ocak 2016, 01:19:16 ös »

GNU Genel Kamu Lisansı ile dağıtılan, özgür bir astronomi benzetimi yazılımı olan Stellarium; çıplak gözle, dürbünle veya küçük bir teleskopla gözlemlenemeyecek gökcisimlerini inceleme imkanı sunar. Stellarium; 2001 yılından bu yana, Fransız programcı Fabien Chéreau öncülüğündeki geniş bir özgür yazılım topluluğunun katkılarıyla geliştiriliyor. Stellarium; 2001 yılından bu yana, Fransız programcı Fabien Chéreau öncülüğündeki geniş bir özgür yazılım topluluğunun katkılarıyla geliştiriliyor. GNU/Linux, Windows ve Mac OS X sürümleri bulunan yazılım, aralarında Türkçe’nin de bulunduğu çok sayıda dili destekliyor. İlk kurulumuyla birlikte 600.000 kadar yıldızın incelenmesine olanak sağlayan Stellarium; büyük bir çoğunluğu (yaklaşık %99) NOMAD (Naval Observatory Merged Astrometric Dataset) kütüphanelerinden sağlanan bu yıldız katalogları; yıldızların kadir (magnitude), yüzey ısısı (spectral type), ıraklık açısı (parallax) ve ışık yılı cinsinden uzaklığı gibi bilgileri gerçek zamanlı ve anlık değerleriyle sunmaktadır. Gerçekçi ve gerçek zamanlı gökyüzü simülasyonu için OpenGL kütüphanesini kullanan yazılım, ek yıldız katalogları ve bulutsu kütüphaneleri ile bir profesyonel gökbilimcinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir nitelik kazanabilmektedir. Ek yıldız kütüphanelerinin eklenmesiyle, Stellarium içinde yer alan yıldız sayısı 210 milyona kadar çıkarılabiliyor. SourceForge tarafından Mayıs 2006’da ayın projesi olarak gösterilen Stellarium’a isteğe bağlı olarak derin gök objeleri, yeryüzü şekilleri, takım yıldızı görselleri ve yazılar eklenebiliyor. Stellarium’un mevcut en son sürümü 0.14.2 henüz duyurulmuş bulunuyor.



Bu yazıda, Stellarium 0.14.2’nin Ubuntu 15.10 Wily Werewolf, Ubuntu 15.04 Vivid Vervet, Ubuntu 14.04 Trusty Tahr, Linux Mint 17.x, Elementary OS 0.3 Freya ve diğer Ubuntu türevi dağıtımlara nasıl yükleneceğini ele alacağız. Yazılımı yüklemek için bir PPA depodan yararlanıyoruz, bu nedenle yükleme kolaydır. Yapmanız gereken tek şey ilgili PPA depoyu sisteminize eklemek ve yükleme komutlarını vermektir. Öncelikle sisteme PPA depoyu ekleyelim:

Kod: [Seç]
sudo add-apt-repository ppa:stellarium/stellarium-releases
Depoları güncelleyelim:

Kod: [Seç]
sudo apt-get update
Şimdi yazılımı yükleyelim:

Kod: [Seç]
sudo apt-get install stellarium
Gerek duyulursa, daha sonra Stellarium’u kaldırmak için aşağıdaki komut verilebilir:

Kod: [Seç]
sudo apt-get remove stellarium
getgnu.org

45
Linux Genel / UGet 2.0.4 (İndirme Yöneticisi) Nasıl Yüklenir?
« Son İleti Gönderen: fortran 09 Ocak 2016, 11:57:00 öö »

Bilindiği gibi, uGet, Mozilla Firefox ile iyi entegrasyona sahip, GNU/Linux üzerinde çalışan, açık kaynak kodlu, GTK tabanlı, hafif bir indirme yöneticisidir. Türkçe dahil 20’den fazla dil desteğine de sahip olan yazılım, sade bir arayüzle geliyor; ayrıca, çoklu indirme ve indirmeye kaldığı yerden devam etme özelliklerine de sahip. HTTP, HTTPS, FTP, BitTorrent* & Metalink* dosyalarına destek sunan Uget; FTP sunucularından şifreli olarak dosya indirebilmeye de olanak tanıyor. Gelişmiş indirme kategorileriyle gelen yazılım, indirmeler tamamlandıktan sonra bilgisayarın kapatılması için ayarlanabiliyor. Uget’in mevcut son sürümü çeşitli değişikliklerle gelen 2.0.4 sürümüdür. Henüz resmi duyurusu yapılmamış olan yeni sürümünde, küresel hız limiti modunda her indirme için önceliği ayarlayabilmek mümkünken, kullanıcı kategorisi sırası da değiştirebiliyor. Ayrıca küresel hız kontrolünde tüm eklentilerin etkilenebileceği unutulmamalıdır. Bu yazıda, UGet 2.0.4‘ün nasıl yükleneceğini ele alacağız.


Ubuntu 15.10 Wily Werewolf, Ubuntu 15.04 Vivid Vervet, Ubuntu 14.04 Trusty Tahr, Linux Mint 17.x, Elementary OS 0.3 Freya ve diğer Ubuntu türevi dağıtımlara UGet 2.0.4 şöyle yüklenir:

Kod: [Seç]
sudo add-apt-repository ppa:plushuang-tw/uget-stable

sudo apt update

sudo apt install uget

Daha sonra gerek duyarsanız, UGet’i kaldırmak için aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz:

Kod: [Seç]
sudo apt-get remove uget
Debian’a UGet 2.0.4 şöyle yüklenir: (Debian için ayrılan sürümün son sürüm olmayabileceği, fakat geliştiricilerin son sürümü eklemek için çalıştıkları söyleniyor.)

Kod: [Seç]
sudo apt update

sudo apt install uget

Mageia’ya UGet 2.0.4 şöyle yüklenir:

Kod: [Seç]
urpmi.update -a

urpmi uget

Fedora’ya UGet 2.0.4 şöyle yüklenir:

Kod: [Seç]
sudo yum install uget
Arch Linux’a UGet 2.0.4 şöyle yüklenir:

Kod: [Seç]
sudo pacman -S uget
Başka bir dağıtım kullanıyorsanız, size özel yükleme yönergelerini görmek için UGet’in resmi web sitesine başvurabilirsiniz.

getgnu.org

46
Donanım / Gigabyte Brix Mini PC Skylake ve Thunderbolt 3 ile Yenilendi
« Son İleti Gönderen: fortran 08 Ocak 2016, 09:32:05 ös »

Mini PC piyasası oldukça yaygınlaşmış bulunuyor. Piyasada çok sayıda değişik marka ve modelde ürün bulunuyor. Gigabyte‘nin bu alandaki en güçlü elemanı Brix, CES 2016 fuarına Skylake işlemci ve Thunderbolt 3 desteği ile katıldı. Hatırlanacağı gibi, öcelikle Intel’in mini PC’si NUC, Skylake işlemci güncellemesini gerçekleştirmişti. Bundan sonra diğer üreticiler, mini PC ürünlerini Skylake tabanlı işlemcilerle yenilediklerini duyurdular. Gigabyte’ın Brix mini PC’si Apple Mac Mini ve Intel NUC ile benzer boyutlara sahip. Intel’in 6. nesil Core i3, i5 veya i7 işlemcileriyle kullanıma sunulacak olan Brix; Intel’in tümleşik HD 520 grafik kartını içeriyor. Depolama için M.2 SATA SSD ve RAM tercihlerinde bulunulabilecek üründe HDMI, DisplayPort, GB LAN, USB 3.0 desteği yer alıyor.

 Tek port üzerinden sisteme harici ekran kartı, depolama ve bağlantı desteği sağlanabilecek. Ürünün en önemli yeniliği Thunderbolt 3 desteği oluyor. Tepe modeller için geçerli olacak bu destekle USB Type-C bağlantısı üzerinden 40Gbps veri transfer hızı elde etmek ve aynı anda 12 ayrı aygıtı zincirleme olarak tek porta bağlayabilmek olanaklı olacak. Bu arada, 100Watt’a kadar enerji aktarımı da sağlanabilecek. Gigabyte Brix mini PC hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için Gigabyte’ın resmi sitesine başvurabilirsiniz.



getgnu.org

47
Haberler / Mozilla Thunderbird 38.5.1 Sürümüne Güncellendi
« Son İleti Gönderen: fortran 07 Ocak 2016, 08:45:42 ös »

Açık kaynak kodlu ve son derece gelişmiş özelliklere sahip güvenli bir e-posta istemcisi olan Mozilla Thunderbird, 38.5.1 sürümüne güncellendi. Yeni imza gereksinimlerini karşılamak için değişikliğe gidilen yeni sürümü test edenlerin geri bildirimde bulunmalarını beklediklerini söyleyen geliştirici ekip,  nasıl bir sistem istendiğinin buradan ve tespit edilen hataların Bugzilla üzerinden bildirilebileceğini hatırlattı. Türkçe dahil 49 dili destekleyen Mozilla Thunderbird, Mozilla ailesinin diğer popüler üyesi Firefox gibi pek çok eklenti kullanma ve e-postaları farklı sekmelerde açma özelliklerine sahip. Bir e-postaya çift tıklandığında, iletinin yeni bir sekmede açılmasına imkan sağlayan yazılım, arşivleme ve arama altyapısı da içeriyor. Thunderbird, bu altyapıya entegre edilmiş “Akıllı Klasörler” özelliğiyle farklı e-posta hesaplarında saklanan mesajlarda ve arşivlerde daha hızlı ve kapsamlı arama yapılmasına olanak sağlıyor. Gelişmiş özelliklerden birini de Gmail entegrasyonu oluşturuyor. Thunderbird çevrim içi güvenlik alanında başat olmaya devam ederken, sizi çevrim içi tertiplerden korumak için etkin olarak çalışıyor. Thunderbird, en karmaşık idari ihtiyaçlarınızı karşılarken aradığınızı bulmanızı da kolaylaştırıyor. Mozilla Thunderbird 38.5.1 hakkında daha geniş bilgi edinmek için sürüm notlarını inceleyebilirsiniz.

Mozilla Thunderbird 38.5.1 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

    İndirme sayfası
    İndirme sayfası

getgnu.org

48
Haberler / Linux Mint 18’in Kod Adı: “Sarah”
« Son İleti Gönderen: fortran 07 Ocak 2016, 07:47:35 ös »

En son kararlı sürümü Linux Mint 17.3’ün kod adını “Rosa” olarak belirleyen Linux Mint geliştirme ekibi, bir sonraki sürüm olan Linux Mint 18’in kod adını “Sarah” olarak belirledi. Dünyanın pek çok farklı alanlarında Yahudi kadınına verilen bir isim olduğu belirtilen “Sarah”ın Avrupa’da ve Kuzey Amerika’da, aynı zamanda Orta Doğu’da Hıristiyanlar ve Müslümanlar ve bu dinlerin etkisinde kalan kültürlerin dini olmayan üyeleri arasında da bir kadın ismi olarak popüler olduğu belirtildi. İbranice İncil’de İbrahim’in karısı olarak atıfta bulunulan “Sarah” ile ilgili olarak, Hristiyan eski Ahit’e, İslam’ın Kur’an-ı Kerim’ine bakılabileceği belirtilirken; Arapça, İbranice ve Farsça’da bu kelimenin yüksek rütbeli kadın anlamına geldiği ve genellikle yalnızca “prenses” olarak tercüme edildiği ifade ediliyor. Modern İbranice’de “Sarah” kelimesinin “kadın vekil” için kullanıldığından söz ediliyor. Linux Mint 18 hakkında konuşmak için çok erken olsa da, Linux Mint 18’in 2016’nın Mayıs ya da Haziran ayında yayınlanmasının planlandığı, sistemin Ubuntu 16.04 LTS tabanlı olacağı ve 2021 yılına kadar destekleneceği belirtildi. Gelişimi merak edenlerin Segfault blog‘u takip edebilecekleri ifade edildi.

Konu hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için blog.linuxmint.com‘da yayımlanan yazıyı inceleyebilirsiniz.

getgnu.org

49
Linux Genel / Sisteminizi Linux Mint 17.3’e Nasıl Yükseltebilirsiniz?
« Son İleti Gönderen: fortran 07 Ocak 2016, 06:52:17 ös »

Şu an için Cinnamon ve MATE versiyonlarının 17, 17.1 ve 17.2 sürümlerinden birini kullanıyorsanız, Linux Mint 17.3’e yükseltebilirsiniz. 17.3’e yükseltme yapmadan önce, sistemin sürüm notlarını okuyarak, yükseltmeyi isteyip istemediğinize karar vermek isteyebilirsiniz. Bu vesileyle yalnızca sisteminizi 17.3’e yükseltmiş olmayacaksınız, aynı zamanda, 1. seviye tüm güncelleştirmeleri uygulamış olacaksınız. Yeni sürüme yükseltme yapmak için 2, 3, 4 ve 5. seviye güncelleştirmeleri uygulamanız gerekmez. 4 ve 5. seviye güncelleştirmeler zaten tavsiye de edilmez. 17.3’e yükseltme işlemi kolaydır.

Eğer daha önce yapmadıysanız, öncelikle mint-upgrade-info paketini güncellemeniz gerekir. Güncelleme Yöneticisi’nde, “düzenle” sekmesinin altında “Linux Mint 17.3 Rosa sürümüne yükselt” biçiminde bir seçeneğin oluşmuş olması gerekir.


Bu seçeneğe tıklayarak yükseltme işlemini başlatabilirsiniz. Açılan pencerede ekrandaki yönergeleri izleyin.


Devam et butonuna tıklayarak aşamalar içerisinde ilerleyebilirsiniz.


En son “uygula” butonuna tıklayarak sürüm yükseltme işlemini başlatabilirsiniz. Sonrasında yeni sürüme ait paketler indirilerek kurulacaktır.


Kurulum işlemi başarıyla tamamlandığında, sisteminizin başarıyla yükseltildiğini belirten pencereyle karşılaşacaksınız.



getgnu.org

50
Linux Genel / Debian GNU/Linux Niçin Başat Bir GNU/Linux Dağıtımıdır?
« Son İleti Gönderen: fortran 07 Ocak 2016, 10:46:49 öö »

Debian GNU/Linux, çeşitli nedenlerle önde gelen bir GNU/Linux dağıtımıdır. Bunun nedenleri üzerinde kısa bir değerlendirme yapmakta yarar var. 1. Debian topluluğu: İlk olarak Debian GNU/Linux, özgür yazılımı temel alan en büyük ve en yenilikçi topluluklardan birine sahiptir. Politika ve teknik tercihler, aktif bir tartışma konusudur. Projenin e-posta listelerinde, bir sonraki proje liderinin kim olacağına varıncaya kadar önemli konular oylamaya konur. 2. Kurulum kontrolü: Debian GNU/Linux, şu an için en esnek yükleyicilerden birine sahiptir. Varsayılan değerleri kabul eder, önerilen paketleri yüklerseniz, kurulum çabucak gerçekleşir. Ancak, farklı kombinasyonları tercih ederseniz, kurulum daha uzun sürebilir. 3. Hızlı hata düzeltme: Güvenlik ya da teknik sorunlarla ilgili konularda, hiçbir dağıtım, hata düzeltme konusunda Debian gibi hızlı değildir. Geliştiriciler bu konuda da son derece titizdirler. 4. Belgeler: Debian GNU/Linux’un sayısız web sitesi üzerinde dağınık olarak yer alan pek çok belgeye sahip olduğu malum. Çoğu yeterince değerlendirilememiştir. 5. Özgürlüğün derecesi: Debian depoları, Main, Contrib ve Non- Free olarak üç bölüme ayrılır. Main, tamamen özgür lisanslı yazılımları içerir. Contrib, özgür lisanslı olsa da özgür olmayan yazılımlara da bağımlı olanları içerebilir. Non- Free ise tescilli yazılımları içerir. Debian, projenin tercihi bu yönde olduğu için yalnızca Main olanı etkin olarak yükler. Ancak diğer ikisi de /etc/apt/sources.list dosyası düzenlenerek etkinleştirilebilir. 6. Risk: Debian üç farklı sürüm içerir: Stable, Testing ve Unstable (Kararlı, Test ve Kararsız). Paketlerin güncelliği, bu sınıflandırmaya göre farklılık gösteririr. En güncel paketleri kullanmak istiyorsanız, unstable versiyonu tercih etmelisiniz. Stable olanı, adından anlaşılacağı gibi daha eski paketleri içerse de kararlı olan sürümdür. Testing, bu ikisinin arasında bir yerde değerlendirilebilir. Ancak, Debian’ın kararsız sürümünün de yeterince güvenli olduğunu söylemek gerekir. 7. Paket yönetimi: Debian Paketleri, dpkg ve apt-get tarafından yönetilir. Debian GNU/Linux ve Debian tabanlı GNU/Linux dağıtımlarının paket yönetim sistemi olan APT ile yazılım kurma ya da kaldırma, sistemi güncelleme, çekirdeği derleme gibi işlemleri uçbirim üzerinden gerçekleştirmek mümkündür. Önemli bir bölümü C++ programlama dili ile yazılan APT’nin bir kısmını libapt kütüphanesi oluşturur. Genellikle apt-get ve apt-cache olarak kullanılan APT ile tüm Debian GNU/Linux temelli dağıtımlarda program indirme, kurma, güncelleme ve kaldırma işlemleri ile sistem genelinde yükseltme işlemleri yapılabilir. APT’nin diğer paket yönetim araçlarına göre çok sayıda üstünlüğü vardır. Sözgelimi, temel internet bağlantılarının (SSH) kolay kullanımı ve sistem yönetim betiklerinin kullanılabilmesi bunlardan bazılarıdır. Yerel paket içeriklerini depolardaki en son paketlerle güncellemek için şu komut kullanılır:

Kod: [Seç]
sudo apt-get update
Sistemi yükseltmek için öncelikle yukarıda açıklandığı gibi paket içeriğini güncellemek sonra da şu kodu döndürmek gereklidir:

Kod: [Seç]
sudo apt-get upgrade
apt-get komutunun paket yükleme ve kaldırma gibi işlevlerini /var/log/dpkg.log kayıt dosyasından görebilirsiniz. APT hakkında daha fazla bilgi edinmek için uçbirime şu komutu yazın:

Kod: [Seç]
apt-get help
getgnu.org

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10