Gönderen Konu: Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2015  (Okunma sayısı 1932 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fortran

  • Forum Gurusu
  • *****
  • İleti: 1.671
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
    • get GNU
Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2015
« : 06 Şubat 2015, 07:50:47 ös »

Linux Kullanıcıları Derneği (LKD) tarafından yılda bir kez düzenlenen ve Türkiye’de GNU/Linux ve Özgür Yazılım ile ilgili herkesin buluşma yeri olan Özgür Yazılım ve Linux Günleri‘nin bu yılki etkinliği 27-28 Mart 2015′te, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde düzenleniyor. Etkinlik, geniş bir kitleye yararlı olabilecek konunun dinleyicilere tüm yönleriyle anlatıldığı oturumlardan oluşacaktır. Oturum süreleri 45 dakika ve önerinin birden fazla oturumu kapsaması mümkün. Belirli bir konunun uygulamalı olarak seminer salonunda dinleyicilere aktarılacağı çalışmalar uygulamalı seminer adıyla verilecek. Katılımcılardan dizüstü bilgisayarlarını yanlarında getirmeleri isteniyor, böylece isterlerse uygulmayı beraber yapabiliyorlar. Oturum süreleri 45 dakika. Önerinin birden fazla oturumu kapsaması da mümkün. Kısa bildiriler ise yukarıda belirtilen konu başlıklarında yapılmış araştırma, incelemelerle proje ve kavramların tanıtımına ilişkin sunulardan oluşacak. Sunuların 20 dakikayı geçmeyecek şekilde hazırlanması gerekiyor. Ziyaretçilerin ücretsiz Linux CD’leri elde edebileceği etkinlikte, aynı zamanda, getirecekleri bilgisayarlara konunun uzmanı gönüllülerin yardımıyla GNU/Linux sistemler kurabilecekleri ifade ediliyor. Kamu kuruluşları ve özel sektörden ilgili şirketler de bir stand açıp ürün ve hizmetlerini tanıtabilecekler.



Kimler Katılır?
GNU/Linux kullanıcıları, GNU/Linux kullanıcı adayları, GNU/Linux ve özgür yazılım meraklıları, üniversite öğrencileri, bilişim sektörü çalışanları vb.

Ben Neden Katılayım?
GNU/Linux’a ve özgür yazılıma ilgi duyuyorsanız, bilişim sektörünün uzmanlarıyla tanışıp, soru sormak istiyorsanız, bilgi teknolojilerindeki son gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız, konunun uzmanları yardımlarıyla bilgisayarınıza GNU/Linux kurmak isterseniz vb.

Ne Zaman? Nerede? Kaç Para?
27-28 Mart 2015′te, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde.
Ücretsiz! Kayıt gerekmiyor.

Beyin fırtınası, panel, tanışma/örgütlenme toplantısı gibi farklı biçim ve amaçlarla çalışma toplantıları düzenlenebilecektir. Çalışma toplantılarının önkayıtlı ya da önkayıtsız olarak ilgili herkese açık olması gereklidir. Çalışma toplantıları, etkinlik programında duyurulacaktır. Bütün seminer, atölye, toplantı, kısa bildiri ve hızlı konuşma önerilerinin dili Türkçe’dir. Önerileri programa alınan kişiler programda yazılı olan tarih ve saatte etkinliğe katılmayı taahhüt etmiş olurlar. Seminer/bildiri/atölye/ toplantının adı, konuşmacı(lar), programda yer alacak birkaç satırlık özeti, süresi ile oturumun ana öneri formunu doldurunuz. Öneri için son gün: 2 Mart 2015 Pazartesidir.

Program kurulu aşağıdaki gibidir:

Mustafa Akgül

Ali Rıza Keleş

Boran Puhaloğlu

Can Kurnaz

Chris Stephenson

Doruk Fişek

Fatih Özavcı

Görkem Çetin

İzlem Gözükeleş

Zafer Çakmak

Özlem Özgübek

Volkan Evrin

Osman Yüksel

Onur Özgür Özkan

Hikmet Coskun Gündüz

getgnu.org