Gönderen Konu: CryEngine Artık Linux Destekli  (Okunma sayısı 3489 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fortran

  • Forum Gurusu
  • *****
  • İleti: 1.671
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
    • get GNU
CryEngine Artık Linux Destekli
« : 26 Haziran 2015, 01:21:48 ös »

Crytek’in popüler oyun motoru CryEngine, Linux platformunu kucaklayan en yeni oyun motoru oldu.

Yıllardan beri büyük çaplı oyunlarla arası mesafeli olan Linux dünyası, son zamanlarda oyun piyasasıyla oldukça iyi geçiniyor. Steam’in Debian tabanlı SteamOS işletim sistemi, Unreal Engine 4 ve Unity 5 desteği derken Crytek de elini Linux’a uzattı. CryEngine artık tamamen Linux destekli.

CryEngine uzun bir süredir Crytek dışındaki stüdyolar tarafından da kullanılıyor ve merakla beklenen Star Citizen dahil pek çok üst düzey oyun CryEngine üzerine kuruluyor. Oyun motorunun en güncel sürümü 3.8.1 ile birlikte artık geliştiriciler kolaylıkla oyunlarını Linux platformuna uygun bir şekilde derleyebilecek.

Şu anda Steam’de 1200’den fazla oyun Linux destekli ve her geçen gün bu sayı artıyor. Büyük oyun motorlarının Linux destekli olması ise geliştirilen oyunların Linux’a adapte edilmesinin maliyetini ciddi oranda azaltıyor. Yani ilerleyen günlerde CryEngine ile geliştirilen daha fazla oyunu Linux platformunda oynayabilmek mümkün olacak.

En yeni CryEngine sürümü, Linux desteğinin yanı sıra OpenGL desteğine de kavuşmuş durumda. OpenGL, Windows ve Xbox platformları dışındaki diğer bütün oyun platformlarının başlıca 3D grafik sağlayıcısı. İlerleyen günlerde hayatımıza girecek olan Vulkan API’si ile CryEngine çok daha geniş oyun geliştirme ve port etme imkanlarına kavuşacak gibi görünüyor.

technopat.net