Gönderen Konu: Linux Yaz Kampı 2015 Başlıyor  (Okunma sayısı 2813 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fortran

  • Forum Gurusu
  • *****
  • İleti: 1.671
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
    • get GNU
Linux Yaz Kampı 2015 Başlıyor
« : 06 Ağustos 2015, 12:07:14 ös »

Linux Kullanıcıları Derneği ve İnternet Teknolojileri Derneği tarafından bu yıl 6. kez düzenlenen Linux Yaz Kampı, 7 Ağustos 2015 Cuma günü başlıyor. Son 3 yıldır olduğu gibi yine Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde düzenlenecek olan yaz kampı, 23 Ağustos tarihine kadar yoğun bir tempo ile devam edecek.

Bu yıl Linux Yaz Kampı’nda 9 farklı kurs bulunuyor ve bunlar için toplam 11 sınıf açılıyor. 15 gün sürecek kamp boyunca 40′ın üzerinde gönüllü eğitmen tarafından verilecek olan bu kursların listesi şu şekilde:
- Linux Sistem Yönetimi (1. Düzey)
- Linux Sistem Yönetimi (2. Düzey)
- Kriptografi ve TersKod Mühendisliğine Giriş
- (Java) Spring MVC ile Web Uygulamaları Geliştirme
- PHP ile Web Programlamaya Giriş
- Django ve Javascript ile Web Programlamaya Giriş
- Ruby on Rails ile Web Programlamaya Giriş
- Web Uygulama Güvenliği ve Güvenli Kod Geliştirme
- Ağ Uzmanlığına Giriş

1-15 Temmuz tarihleri arasında İnternet üzerinden başvuruları alınan Linux Yaz Kampı 2015‘e yaklaşık 750 kişi başvururken, başvurular arasından 330 kişi seçilerek kurslara yerleştirildi. Üniversite ve kamu kurumlarının bilgi işlem personelleri, özel sektör çalışanları ve öğrencilerin oluşturduğu katılımcılar, 7 Ağustos Cuma sabahı kamp alanına gelerek kayıtlarını yaptırmalarının ardından öğleden sonra yoğun kamp maratonuna başlayacaklar. Bu yıl kampta tüm katılımcılara, özgür yazılım hareketinin kurucusu Richard Stallman’ın seçilmiş makalelerinden oluşan “Özgür Yazılım, Özgür Toplum” kitabının Türkçe basımı dağıtılacak.

15 gün boyunca 300′ün üzerinde katılımcının günde yaklaşık 9 saatlik yoğun bir eğitim programıyla tamamlayacakları Linux Yaz Kampı 2015′e sponsorluk desteği sunan Linux Akademi’ye, katılımcılara dağıtılacak kitapların basımıyla destek sağlayan Elektrik Mühendisleri Odası’na, ev sahibimiz Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne ve tamamı gönüllü olarak görev alan eğitmenlerimize bu büyük etkinliğin düzenlenmesine olan katkıları için bir kez daha teşekkür ediyoruz.

lkd.org.tr