Gönderen Konu: Bitcoin’e özel bilgisayar  (Okunma sayısı 2831 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fortran

  • Forum Gurusu
  • *****
  • İleti: 1.671
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
    • get GNU
Bitcoin’e özel bilgisayar
« : 25 Eylül 2015, 02:41:38 ös »

Bir çeşit online ödeme sistemi olan Bitcoin, giderek yaygınlaşıyor. Amerika’nın resmi olarak Bitcoin’i tanımasının ardından şimdi 21 isimli bir şirket, Bitcoin’e özel mini bilgisayarını satışa çıkardı.

Raspberry Pi isimli mini bilgisayar üzerine geliştirilmiş olan bu ürün, kendine has yenilikler içeriyor. Firma, kullanıma hazır bir şekilde bu özel bilgisayarı satışa çıkardı. Henüz ön sipariş sürecindeki ürün şimdilik sadece Amazon üzerinden 399 Dolardan sipariş edilebiliyor. Kargolar 16 Kasım tarihinde teslim edilecek.

Bitcoin madenciliği ve ticareti üzerine özelleştirilen ürünün işlemcisinin özel olarak Bitcoin madenciliği için geliştirildiği iddia ediliyor. Mac, Windows ve Linux işletim sistemleriyle uyumlu olan ürün 21 Bitcoin Computer olarak adlandırılıyor. 399 Dolar ödeyerek satın alabileceğiniz kutudan özelleştirilmiş bir Raspberry Pi, Wi-fi modülüyle birlikte çıkıyor. Güç kaynağı, 128 GB SD kart ve USB kablosu kutuda yer alan diğer parçalardan. Cihazda Bitcoin ile uğraşanlara özel 21 Bitcoin OS olarak adlandırılan bir işletim sistemi yer alıyor.

cnnturk.com