amsn yüklemeden önce tcl versiyonumuzu bilmeliyiz.Truva öntanımlı olarak tcl 8.4 versiyonu kullanıyor eğer oynama yapmamışsanız sizinde 8.4 tür. öğrenmek için ben gslapt tan tcl aratıp bende hangi versiyonun olduguna bakmıştım
kuruluma başlayalım.
http://www.amsn-project.net/linux-downloads.php buraya girip generic downloads bölümünden amsn installerfor tcl\tk 8.4 ü seçip indiriyoruz. Masaüstüne indirdiğinizi varsayıyorum. amsn-0.9.2-1.tcl84.x86.package adlı dosyaya sağ tıklayıp özelliklere girelim. İzinler Bölümünden Sahibi , Grubu , Diğerleri Bölümlerini oynamaya gerek kalmadan Altındaki Çalıştırılabilir Seçeneğini işaretleyip tamam'a tıklayın. Su anda programı çalıştırmak için izin atamış olduk.
ve son aşama
terminal(konsol)' u açın su komutuyla root yetkisine sahip olun. ve indirdiğimiz dosyanın adresini yazın(Ben masaüstüne indirmiştim ) ;
/root/Desktop/amsn-0.97.2-1.tcl84.x86.package
bunu yazdıktan sonra bir soru cıkıcak yes deyin ve program otomatik olarak autopackage programını yuklıcek autopackage bittikten sonra gene otomatik olarak amsn kurulum ekranına geçip kurucak ve kurulum biticek
Zamanım olursa resimde koyucam. Umarım faydası olur Bol Sohbetler