Bir ya da daha fazla dosyayı tarayıp, ayrı ayrı ya da tek bir
PDF dosyası olarak kaydedebileceğiniz
GScan2PDF; çeşitli komut satırı seçeneklerini de içeriyor. GScan2PDF; GOCR, Tesseract, OCRopus, Cuneiform gibi pek çok optik karakter tanıma motorunu destekliyor. Tarayıcıları tanıma becerisi gösteren GScan2PDF ile doğrudan tarayıcıdan görüntü alabilirsiniz. jpg, png, pnm, gif, tif, tiff, pdf, djvu, ps uzantılarını destekleyen yazılımda; tarama işlemi, SANE üzerinden scanimage kullanılarak, PDF çevrimi perl-PDF-API2 modülü sayesinde, TIFF aktarımıysa (daha hızlı olması ve çok sayfalı dosyalar için daha küçük hafıza izleri sağlamasından ötürü) libtiff üzerinden yapılıyor. GScan2PDF’nin mevcut en son sürümü yeni çıkan 1.3.6’dır. Fransızca, İbranice ve Danimarka dilinde çeviri güncellemeleri yapılan yeni sürümde; yazar, başlık, konu, anahtar kelime verileri tamamlanarak ekleniyor. GScan2PDF 1.3.6 ile ilgili değişikliklere
buradan ulaşabilirsiniz. Bu yazıda; Ubuntu 15.10 Wily Werewolf, Ubuntu 15.04 Vivid Vervet, Ubuntu 14.04 Trusty Tahr, Ubuntu 12.04 Precise Pangolin, Linux Mint 17.2 Rafaela, Linux Mint 17.1 Rebecca, Linux Mint 17 Qiana, Linux Mint 13 Maya, Pinguy OS 14.04, Elementary OS 0.3 Freya, Elementary OS 0.2 Luna, Deepin 2014, Peppermint 6, Peppermint 5, LXLE 14.04, Linux Lite 2 ve diğer Ubuntu türevlerine GScan2PDF 1.3.6’nın nasıl yüklendiğini ele alacağız.
Ubuntu ve Ubuntu türevi dağıtımlara yükleme işlemi PPA depo üzerinden yapıldığı için, kolaydır. Yapmanız gereken tek şey ilgili PPA depoyu sisteminize eklemek ve yükleme komutlarını vermektir. O halde kuruluma geçebiliriz.
sudo add-apt-repository ppa:jeffreyratcliffe/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install gscan2pdf
Daha sonra gerek duyarsanız, GScan2PDF’yi kaldırmak için şu komutu kullanabilirsiniz:
sudo apt-get remove gscan2pdf
getgnu.org