Gönderen Konu: Cutegram 2.7.1 Nasıl Yüklenir?  (Okunma sayısı 3152 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fortran

  • Forum Gurusu
  • *****
  • İleti: 1.671
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
    • get GNU
Cutegram 2.7.1 Nasıl Yüklenir?
« : 15 Ocak 2016, 11:00:35 ös »

Tüm dünyada arkadaşlarınızla sohbet etmek için kullanılabileceğiniz popüler özgür bir anında mesajlaşma uygulaması olan Telegram’ı bilirsiniz. Whatsapp’ın aksine, hiçbir reklam ve abonelik ücreti içermeyen, sonsuza kadar açık kaynak kodlu özgür bir yazılım olan Telegram;  GNU/Linux, Android, Windows, OS X ve OpenBSD dahil olmak üzere pek çok farklı platformda kullanılabilir. Telegram ile gönderilen mesajlar şifrelenir. Güvenli bir ortamda sürdürülen sohbetlerin ve bu arada medyanın boyutuna sınırlama getirilmez. İşte Cutegram; GNU/Linux’a kullanıcı dostu bir yaklaşımla odaklanan, GNU/Linux masaüstü ortamları ile uyumlu, kullanımı kolay, özgür ve açık kaynak kodlu bir Telegram istemcisidir. Cutegram; Qt5, QML, libqtelegram, libappindication, AsemanQtTools teknolojileri ve Faenza simgeleri ile Twitter emojies grafik setleri kullanılarak üretilmiştir. GPLv3 lisansı altında özgür bir yazılımdır. Cutegram’ın mevcut en son sürümü, birkaç gün önce çeşitli değişikliklerle gelen 2.7.1’dir. libqtelegram-ae ve TelegramQML kütüphaneleri geliştirilen yazılımın, sesi kapatıp açmayla ilgili sorunu düzeltilmiş bulunuyor. Pek çok iyileştirme ve düzeltmeyle gelen sürümün ardından, bu sürümün 2.x serisinin son sürümü olduğunu söyleyen geliştirme ekibi; Cutegram 3.x serisi üzerinde çalışmaya başladı. Cutegram 2.7.1 hakkında daha geniş bilgi edinmek için değişiklikler listesini inceleyebilirsiniz.  Bu yazıda, Cutegram 2.7.1’in Debian, Fedora, CentOS, OpenSUSE, Mageia, OpenMandriva, Arch Linux, SparkyLinux, Manjaro, Antergos, ArchBang, Ubuntu, Linux Mint, Pinguy OS, Elementary OS, Deepin, Peppermint, LXLE, Linux Lite, Robolinux gibi pek çok dağıtıma nasıl yüklendiğini ele alacağız.


Kurulum için 32 bit bir sisteme sahip olan kullanıcılar aşağıdaki komutları vermelidirler. Kurulum dosyasını indirmek için:

Kod: [Seç]
wget http://aseman.co/downloads/cutegram/2/cutegram-2.7.1-linux-installer.run
Kurulum dosyasına çalıştırma izni vermek için:

Kod: [Seç]
sudo chmod +x cutegram-2.7.1-linux-installer.run
Ve kurulumu başlatmak için:

Kod: [Seç]
./cutegram-2.7.1-linux-installer.run

Kurulumu başlattığınızda, karşınıza yukarıdaki gibi bir pencere gelecektir.

Kurulum için 64 bit bir sisteme sahip olan kullanıcılar aşağıdaki komutları vermelidirler. Kurulum dosyasını indirmek için:

Kod: [Seç]
wget http://aseman.co/downloads/cutegram/2/cutegram-2.7.1-linux-x64-installer.run
Kurulum dosyasına çalıştırma izni vermek için:

Kod: [Seç]
sudo chmod +x cutegram-2.7.1-linux-x64-installer.run
Ve kurulumu başlatmak için:

Kod: [Seç]
./cutegram-2.7.1-linux-x64-installer.run


getgnu.org