Gönderen Konu: Ayrım yapmayan tehlike!  (Okunma sayısı 3036 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı 2kral

  • Üye
  • **
  • İleti: 76
Ayrım yapmayan tehlike!
« : 17 Aralık 2012, 02:02:26 ös »
İster Windows kullanın, ister Linux, ister MacOS... Bu haberimiz hepinizi korkutacak!

F-Secure güvenlik uzmanları, farklı işletim sistemlerine saldırı gerçekleştirilmesini mümkün kılan bir web sitesi keşfettiler. Siteyi ziyaret edenler, bir sertifikanın şüpheli olduğu uyarısında bulunan sahte bir Java applet ile karşılaşıyorlar. Sertifika kontrolüne izin verdikleri takdirde de bilgisayarlarına zararlı bir yazılım yüklenmesinin yolunu açıyorlar.
 
Yazılım önce ziyaretçinin hangi işletim sistemini kullandığını kontrol ediyor ve buna göre Windows, Linux ya da OS X'te çalışacak zararlı bir kodu başka bir siteden yüklüyor. Yazılım böylelikle bütün işletim sistemlerine bulaşabiliyor. Zararlı yazılımın şu anda ne kadar yaygın olduğu bilinmiyor çünkü zararlı kodu yükleyen IP adresine artık erişilemiyor.
 
Zararlı yazılımlar genelde eski tarayıcıları ya da eklentileri taradığı için birden fazla işletim sisteminde çalışan kötü niyetli yazılımlara nadiren rastlanıyor. Trojan'ların çoğu Windows'u hedef alıyor. Ancak bu tarz saldırılar Linux ya da Mac OS X kullansanız bile virüs korumasını ihmal etmemek gerektiğini gösteriyor. Çoğu zaman ücretsiz bir virüs tarayıcı fazlasıyla yetiyor