Gönderen Konu: Intel'den Clovertrail+ işlemci  (Okunma sayısı 2715 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı 2kral

  • Üye
  • **
  • İleti: 76
Intel'den Clovertrail+ işlemci
« : 04 Eylül 2013, 11:47:23 öö »




Intel yen tasarldığıi Clovertrail+ işlemcisi hakkında detayları açıkladı.

 

Stanford Ünivesitesi'ndeki bir konferansta, Medfield ve Clovertrail+ işlemcileri arasındaki farkı anlatan Intel, akıllı telefonlar için kullanılacak mobil mikro işlemci Clovertrail+ ile neler yapılabileceğini de gözler önüne sermiş oldu. Medfield işlemcisinde tek çekirdekli bir Atom Z2480'dan güç alırken Clovertrail+ işlemcisin çift çekirdekli Atom Z2580 ile çalışıyor. Ayrıca Z2580'in çekirdekleri Intel'in HyperThreading teknolojisi ile çalışıyor. Bu da performansını uçuruyor. Ayrıca Clovertrail+ içinde çift çekirdekli bir GPU da bulunuyor. Bu da grafik performansını doğrudan etkiliyor.

Medfield'in hazfıza desteği 1GB LPDDR2 RAM ile kısıtlıyken, Clovertrail+ işlemciler 2 GB LPDDR2 RAM destekliyorlar. Bu da saniyede 1066 Megatransfer (MT/s) anlamına geliyor. Medfield 64 GB'lık veri depolama ünitelerini destekleyebilirken, Cloverfield bu rakamı dörde katlayarak, 256 GB veri depolama desteği sunuyor. Böylece mobil cihazlar, neredeyse, dizüstü bilgisayarların depolama kapasitleriyle yarışır olacaklar.

Ayrıca Clovertrail+ işlemcilerde 1920x1200 çözünürlükte video seyretmek de mümkün olacak. İşlemcinin dahili modemi de öncülünün 21 mbps hızına karşılık 42 mbps hızında bağlantıları destekleyebilecek.