Gönderen Konu: HTC'den eski çalışanlarına şok suçlama!  (Okunma sayısı 2735 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı 2kral

  • Üye
  • **
  • İleti: 76
HTC'den eski çalışanlarına şok suçlama!
« : 04 Eylül 2013, 11:53:34 öö »



Cep telefonu devi, 4 eski çalışanını dava etti. Bakın iddiaya göre bu 4 kişi, neler yapmış neler...


Firmaların birbirine dava açmaları, günümüz teknoloji dünyasının olmazsa olmazları arasında bulunuyor. Fakat bir firmanın, kendi çalışanına dava açması, pek de alışılagelmiş bir durum değil...

Habere konu olan firmaysa HTC. An itibarı ile dört eski tasarım yöneticisine dava açmış olan HTC, kendilerini zimmete para geçirme ve ticari hırsızlık suçundan dava etmiş durumda. Firmadan gelen iddialara göre, Huang Kuo-ching, Chien Chih-lin, Huang Hung-yi ve Wu Chien-hung isimli dört şahıs, sahip oldukları şirket bilgilerini dışarı sızdırmış durumdalar.

Tayvan Bölge Mahkemesi HTC'nin dile getirdiği, Çin üzerine yollanan çok gizli dosyalar üzerinde inceleme yapmak üzere toplandı. HTC'ye ait tasarım bilgilerini çalma ve paylaşmanın dışında, bahsi geçen şahısların, Çin'de bulunan ve kısa süre içerisinde büyük gelişme gösteren Xiaoyu isimli firma için 334.000 dolar değerinde sahte fatura kestiklerini iddia eden HTC, yıl sonunda piyasaya sürecekleri Sense 6.0 yazılımının, şimdiden Çinli firmalar tarafından kullanılıyor olmasına da dikkat çekti ve bu davayı sonuna kadar sürdüreceğini belirtti.

Chih-Lin ve Chien-Hung, savcının isteği üzerine, herhangi bir şekilde ülke dışına kaçmamaları için gözaltında tutuluyorlar. Hung-Yi ve Kuo-Ching ise 400.000 dolar kefaletle serbest bırakıldılar. Eğer bahsi geçen kişiler suçlu bulunurlarsa, 10 yıla kadar hapis yatmaları söz konusu.