Madem böyle bir başlık var ben'de Slackware izlenimlerimi yazayım.
İlk kurduğum linux Chip dergisinin verdiği Turkuaz'dı. Turkuaz ı kurup kurcaladığım günlerde bir arkadaş sohbetinde biri " ne Turkuaz'ı yav Slackware kuralım sana" dedi. Akşam eve gittik Slackware 8.0 dı galiba kurduk. Tabii bilgisayardan bi türlü ses çıkaramadık. Uzun bi süre o bilgisayarda kaldı. Ama benim hevesim kaçmıştı. Açıkcası hiç açmadım. O zamanlarda linux ile ilgili forum siteleri yok gibi birşeydi. İnsan kendini bi camiada hissettiği zaman Linux kullanması gerektiğini daha iyi anlayabiliyor. Format dı bilmemneydi derken Linux maceram bitti. Yaklaşık 2 ay önce internetde dolaşırken Linuxnet.com.tr ye rastladım. Yazılanları falan okudum, içimdeki heves tekrar uyandı. Çoğu insan Ubuntu'dan bağsediyordu. Ubuntu'yu kurdum. Açıkçası hiç beğenmedim. Neden diye sormayın, ısınamadım bi türlü. Birazda Windows kopyası gibi geldi bana. Sonra Slackware geldi aklıma. Çektim CD leri ve kurdum. Hah dedim kendi kendime, Linux bu olmalı. Yaklaşık 2 aydır kullanıyorum ve çok memnunum. Bazen yoruyor beni ama olsun, keyifli bi yorgunluk bu. Compiz i çalıştırana kadar neler çektim bi bilseniz. Disk im büyük. Bir Linux daha kurayım diye düşündüm. RPM tabanlı Linux kullanmak istemiyorum. Neden diye soracak olursanız, nedeni yok, yada bilmiyorum. Ama RPM paketli Linux kurmam. Ne kurayım diye düşünürken inanmassınız bi Slackware daha kurdum
onda denemeleri yapıyorum, çekirdekti, X ortamıydı falan sonra diğerine geçip uyguluyorum. Slackware hakkında söyleyeceğim şeyler ise, Slackware iyidir, hoştur, sizi yarı yolda bırakmaz. Kötü yanı yokmu? var tabii ki, fanatiklik yaratır.
Bu arada eski Slackware de ses sorununu halletmiştim. modül olarak yüklemek gerekiyormuş, öyle bırakmadım yani