Gönderen Konu: Avrupa Birliği mobil cihazlar için yeni şarj adaptörü standardını yasalaştırıyor  (Okunma sayısı 4338 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fortran

  • Forum Gurusu
  • *****
  • İleti: 1.671
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
    • get GNU
Avrupa Birliği (AB), mobil cihazların şarj adaptörleriyle alakalı yeni standartları yasalaştırmak için çalışıyor.

Geçtiğimiz yıllarda, hem akıllı telefon hem de tabletlerde şarj ve veri aktarımın ortak bir standarda kavuşması için çeşitli kurum ve kuruluşlar harekete geçmişti. Atılan adımlar, az önce bahsettiğimiz şekilde hem şarj hem de veri aktarımının aynı bağlantı arabirimi (microUSB) üzerinden gerçekleşmesini sağladı diyebiliriz. Şu an piyasadaki akıllı telefonlarda ve ucuz tabletler haricindeki mobil ürünlerin hemen hemen hepsinde aynı bağlantı standardı kullanılıyor.

Avrupa Birliği'nin (AB) hedefi ve üreticilerden isteği mobil cihazlardaki şarj adaptörlerinin birbirleriyle tamamen aynı olması gerektiği. Akıllı telefonlarda şarj adaptörlerinin de standart haline getirilebileceği belirtiliyor olsa da, tabletlerde voltaj farklılıklarından kaynaklanan birtakım problemlerin olabileceği ifade ediliyor.

AB, bu standartlaştırmayla alakalı olarak resmî kanallar üzerinden gerekli adımları atmaya başladı bile. Hazırlanan yeni kanun tasarısıyla beraber standart haline gelen microUSB arabirimine ek olarak, adaptörün de yine standartlaşacağı belirtiliyor. Öte yandan önümüzdeki dönemlerde devreye girmesi beklenen ve üreticilerin de benimseyeceği çift taraflı USB aktarım kablosunun tasarı ile beraber zorunlu hale geleceği ifade ediliyor.

    USB'nin yerini alacak yeni nesil arabirim Type-C duyuruldu

Hazırlanan yeni tasarının, Mart ayına kadar onayının gerçekleştirilmesi bekleniyor. Tasarının onaylanmasıyla beraber, iki yıl içerisinde gerekli düzenlemelerin üreticiler tarafından yapılacağı belirtilirken, Avrupa'daki diğer üreticilerin de en az üç yıl içerisinde standarda ayak uyduracak ürünler hazırlaması gerektiği vurgulanıyor.

pclabs.com.tr