0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Çalışan sistem bulduysan kernel config dosyalasını ve her türlü çıktısını almanı tavsiye ederim. Buna göre kıyaslama şansımız artar.
I use GNU/Linux for 12 years. For that reason, I bought a freedos laptop. But Linux is not installed on this computer. Linux Mint 16, Ubuntu 13.10, openSUSE 13.1 vb. are crashed and not installed on this computer. Debian and Mageia did not recognize Wifi. How to install Linux on this computer? Please help me.
Dear Customer,Thank you for contacting MSI Customer Service!Sorry to confirm that we did not test Linux and other OS with this model, we only shipped Windows. Sorry that we cannot provide you useful information.Best RegardsNotebook Application Technical Department
Hp'yi hiç sevmem ama adamlar Linux konusunda iddialı. Laptop veya masaüstü alırken artık Linux desteğini araştırmak zorunda kalmak çok acı verici. UEFI denen illet sistem teknoloji yararına değil zararına çalışıyor maalesef.
Bir adet Msı GE70 2OE-209XTR laptop aldım. Makine harikulade. Ama ne hikmetse çoğu GNU/Linux dağıtımının CD/DVD'si ya hiç açılmıyor ya da açılış esnasında hata verip kesiliyor. Açılanların önemli bir kısmı da wifi görmüyor. Makine Optimus teknolojisiyle Intel ve Nvidia ekran kartlarına sahip olduğu halde, açılanlar yalnızca Intel'i görüyorlar. Mesela uçbirimde verdiğim kodun karşılığı şu oluyor:Kod: [Seç]fortran@zorin:$ lspci | grep VGA00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 4th Gen Core Processor Integrated Graphics Controller (rev 06)Kısacası mağdur durumdayım. Şu an Zorin OS kullanıyorum ama dediğim gibi o da Nvidia'yı görmüyor. Bu makinenin GNU/Linux ile özel bir sorunu mu vardır? Değilse, benim bilmediğim bir ayrıntı mı var? Bildiğiniz bir şey varsa, söylerseniz sevinirim.
fortran@zorin:$ lspci | grep VGA00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 4th Gen Core Processor Integrated Graphics Controller (rev 06)
Bu kartların düzgün çalışması bizim için büyük bir nimet. Adamlar durmadan Linux'Un yolunu kesecek bir şeyler bulup çıkartıyor ama Linux tabi ki pes etmeyecek