Merhaba Arkadaşlar,
Öncelikle belirteyim ki linuxmint.net.tr alan üzerinden,
Linux Mint kullanıcılarına yardımcı olmayı her şeyin önünde gören oluşum resmi olmak ve birilerinin gölgesinde kalmak gibi olgulara önem vermemektedir.
Samet, teknik yönetici olarak aramıza katılmış ve sitenin hosting sorunu nedeniyle kapalı kalmasını fırsat bilerek yeni bir Linuxmint Türkiye kurma sevdasına kapılmıştır.
Bu yorumu yapan kişi gerçekten Hakan Müştak ise sorulması gereken sorularımız olacaktır. Samet arkadaşımız alan adı ile ilgili ödemeyi yapmaya çalıştığında ve sizinde bundan haberiniz olduğu halde neden herhangi bir tepki vermediniz. Samet'in alan adı ücretini ödemesinin ne gibi bir mahsuru vardı? Alan adı ücretinin ödenmesi girişimlerine neden yardımcı olma zahmetini göstermediniz? Bu yazdıklarınızla olayları saptırmaya çalıştığınızın farkında mısınız?
Sizlere sormak istediğim bir diğer husus; neden bu kadar süredir kapalı kalan hosting ve forum ile ilgili en ufak bir açıklama gayreti göstermediğinizdir? Var mıdır böyle bir açıklamanız? Yok ise bunu nasıl açıkladığınızı merak ediyorum!
Linuxmint geliştirici takımı ve LKD tarafından tanınan tek resmi ve geçerli site www.linuxmint.org.tr adresinde barındırılan sitedir.
Dediğim gibi LKD tarafından tanınmak ya da tanınmamaya hiç önem vermiyoruz. Ama Linux Mint geliştirici takımı sizleri gerçekten tanıyor mu? Bakınız proje yöneticisi olarak kimin adı yazıyor.
http://www.linuxmint.com/community.php?id=8Sizce hala çok eski bir proje yöneticisinin adının yazıyor olması sizin uyandırmaya çalıştığınız tanındığınız imajına aykırı olmuyor mu? Bu sıkı diyoloğun beni etkilediğini söyleyemem.
Samet arkadaşımız kendi başına hareket etmek zorunda kaldı, çünkü ne siz @mustak ne de o dönemde proje yöneticisi olarak görünen Özgür bey, Samet'in yardım taleplerine yanıt vermediniz. Tüm bunlara rağmen hafızanız sizi yanıltıyor galiba, siz hosting firması ile sorun olduğunda ve forum kapandığında hali hazırda projedeki görevinizden istifa etmiştiniz. Projede etkin olarak kalan tek isim Samet arkadaşımızdı. Özgür bey ise sadece forumda bir görünüyor bir yok oluyordu. Samet'in Özgür beyle iletişim talepleri de oldu ama herhangi bir yanıt alamadı. Bunu öyle özel mesaj ile de yapmadı, sizin ve Özgür beyin görüp, vakıf olduğu bir konu açarak topluluk önünde yaptı. Ne sizin ne de Özgür beyin bu konuyla ilgili herhangi bir yorumunu göremedik.
Biz yeni bir ekip olarak LKD'ye meydan filan da okumadık. Sadece LKD'nin sunduğu alan adını kullanmayı tercih ettik. Bu tip tercihlerin camiamızda yadırganmasını da biz yadırgıyoruz. Oluşumuzun kimsenin gölgesinde kalmaya, kimseden resmi damgası almaya ihtiyacı yoktur. Bugüne kadar kullanılan bu olgular bizce gereksizdir.
Bizim için önemli olanın Linux Mint'e ve GNU'ya gönül veren camiaya destek olmaya çalışmak olduğunun altını bir kez daha çizmek istiyorum. Tek düsturumuzun elimizden geldiğince ve dilimizi döndüğünce gayret sarfetmek olduğunu belirtmek isterim.Aslında siz yaptıklarınızla Linux Mint topluluğuna değer vermediğinizi ortaya koydunuz. En azından yapmış olabileceğiniz bir açıklama dahi olsa, bunun tersini savunmanın bir manası olabilirdi. Ocak 2014 tarihinde forum hosting sorunları nedeniyle kapandığına siz projede görev almayan biri olarak, nasıl bir bıçak darbesi hissettiniz, bunu anlamak ise benim açımdan oldukça zor. Anlayan biri varsa bana açıklarsa mutlu olurum.
Linuxmint.net.tr alan adıyla GNU ve Linux Mint'e destek vermeyi amaçlayan projemiz, sadece Samet'in kendi başına hareket etmesi ile kurulmadı. Bu kararı ne sizden ne de LKD'den tüm çabalarımıza rağmen alamadığımız dönüşlere istinaden beraberce aldık.
Resmi bir oluşum olduğumuzu hiç bir yerde beyan etmedik, amacımızın resmi olması bizlere yetmektedir. Sizlerin neden ve özellikle bu tip beyan vermeye ihtiyacınız olduğunu da anlamış değiliz.
Sayın @mustak bey, siz hosting ile ilgili sorunların yaşandığı dönemde projeden istifa etmiş olduğunuz halde Linux Mint Türkiye adına yaptığınız bu açıklamayı asıl biz hayretle izliyoruz. Sizlere resmi hayatınızda başarılar ve mutluluklar dileriz. Dediğim gibi, biz ise mutluluğu bu topluluğa vermeyi hedeflediğimiz destekle bulacağımıza inanıyoruz.
Gölge edilmemesinden başka ihsana ihtiyacımız olmadığını da önemle belirtmek isterim.
Tüm GNU/Linux severlere duyurulur.
Düzenleme : İmla