Gönderen Konu: Artık Tweet’ler Buzlanacak  (Okunma sayısı 3639 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fortran

  • Forum Gurusu
  • *****
  • İleti: 1.671
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
    • get GNU
Artık Tweet’ler Buzlanacak
« : 18 Nisan 2014, 10:51:20 öö »

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye’de temaslarda bulunan Twitter. com internet sitesi yöneticileri ile yapılan görüşmelere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, görüşmelerde konulara yaklaşımda ortak bir zeminde buluşulduğu ve iletişimde somut ilerlemeler kaydedildiği ifade edildi. İlerleyen süreçte mevcut ve ileride olası sorunların hızla giderilebilmesi için iletişimin devam etmesi konusunda görüş birliğine varıldığı belirtildi. Sosyal paylaşım sitesi Twitter .com temsilcileri ile 14.04.2014 tarihinde BTK ve TİB temsilcilerinin katıldığı bir toplantının gerçekleştirildiği ifade edilirken, toplantıda Türkiye’de çeşitli mahkemeler tarafından alınan kararların uygulanmasına yönelik adımlar ve bundan sonra izlenecek yöntemlerin ele alındığı vurgulandı.

Buna göre, Twitter yetkililerinden Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri tarafından alınan ve bazı hesapların kapatılmasını içeren mahkeme kararlarının uygulanmasının talep edildiği belirtildi. Buna mukabil olarak Twitter yetkililerinin; son birkaç hafta içerisinde 200′den fazla içeriğin çıkarıldığını ve geçen haftasonu itibari ile 5 adet mahkeme kararının çözüme kavuşturulduğunu kaydettikleri söylendi. Sonuç olarak mevcut mahkeme kararları için geriye dönük bir çalışma yapılması ve bu mahkeme kararlarının da kısa sürede çözümlenmesi kararlaştırılmış bulunuyor.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın ismiyle yayınlanan açıklamanın tamamı şu biçimde: ”Bilindiği gibi Sosyal paylaşım sitesi Twitter .com temsilcileri ile 14.04.2014 tarihinde BTK ve TİB temsilcilerinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Toplantıda Türkiye’de çeşitli mahkemeler tarafından alınan kararların uygulanmasına yönelik adımlar ve bundan sonra izlenecek yöntemler ele alınmıştır.

Toplantıda ele alınan konular doğrultusunda;

1-Mahkeme Kararlarının uygulanması:

Toplantıda Twitter yetkililerine Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri tarafından alınan ve bazı hesapların kapatılmasını içeren mahkeme kararlarının uygulanması talep edilmiştir. Buna mukabil Twitter yetkilileri; son birkaç hafta içerisinde 200’den fazla içeriğin çıkarıldığını ve geçen haftasonu itibari ile 5 adet mahkeme kararının çözüme kavuşturulduğunu ifade etmiştir.

Mevcut Mahkeme Kararları için geriye dönük bir çalışma yapılması ve bu Mahkeme kararlarının da kısa sürede çözümlenmesi de kararlaştırılmıştır.

2- Şahıslar adına açılan ve şikayete konu olan sahte hesapların kapatılması:

Bundan sonra Mahkeme Kararlarının ivedelikle uygulanması ve şikayete konu olan sahte hesapların kapatılması hususunda daha titiz davranacaklarını, başlangıç olarak da şikayet mekanizmasının hızlı bir şekilde yapılabilmesi için Twitter tarafından bir abone şikayet formu geliştirildiğini ve bu formun da Türkçe’ye çevrildiğini belirtilmiştir.

3- Süper etiketleme yetkisinin verilmesi ve Türkiye’de ofis açılması:

Toplantıda özellikle kişisel hakların korunması ve mağduriyet yaşanan durumlarda acil müdahale içeren “süper etiketleme “ yetkisinin TİB’e verilmesi ve daha sık koordinasyon sağlanması için Türkiye’de bir irtibat ofisi açılması konusu dile getirilmiş, Twitter yetkilileri ise bu hususlara hemen karar veremeyeceklerini, merkez ofislerinde yapacakları değerlendirmelerden sonra tekrar biraya gelebileceklerini beyan etmişlerdir. Ancak zararlı ve mahkeme kararına konu içeriklerin “buzlanarak” etkisizleştirilmesi konusunda görüş birliğine varılmıştır. İstanbul’da kendilerini temsil eden bir avukatın bulunmasının mevcut sorunların çözümü yolunda katkı sağlayacağını düşündüklerini ifade etmişlerdir.

“Sonuç olarak, Twitter yetkilileri ile yapılan görüşme, sorunların çözümüne katkı sağlayacak şekilde iyi niyet zemininde gerçekleşmiştir. Önümüzdeki süreçte mevcut ve ileride olası sorunların hızla giderilebilmesi için iletişimin devam etmesi konusunda görüş birliğine varılmıştır


getgnu.org