Gönderen Konu: Calibre 2.37.1 Nasıl Yüklenir?  (Okunma sayısı 2564 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fortran

  • Forum Gurusu
  • *****
  • İleti: 1.671
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
    • get GNU
Calibre 2.37.1 Nasıl Yüklenir?
« : 06 Eylül 2015, 10:00:08 öö »

Ücretsiz, açık kaynak kodlu bir yazılım olan Calibre; epub, cbz, mobi, fb2 gibi en popüler kitap formatlarını destekler ve GNU/Linux, Windows ve Mac OS X gibi değişik platformlarda çalışabilir. Tüm kitapları bir kütüphanede saklayan ve internet üzerinden otomatik olarak kitap bilgilerini ve kitap kapaklarını indirebilen Calibre; kendi içinde tüm e-kitap biçimlerini açabilen bir okuyucu içerdiği için kitabın nasıl göründüğünü cihaza göndermeden görmek mümkündür. Aynı zamanda, takip edilmek istenen blog ya da haber sitelerinin RSS beslemelerini otomatik olarak indirir ve cihazda okumaya uygun bir biçime dönüştürür. Bu sayede ücretsiz olarak gazete ya da blog okuma olanağı sağlanmış olur. Üstelik, Calibre, tüm e-kitap biçimlerini birbirine çevirebilir. PDF ve EPUB biçimindeki kitapları, Kindle’ın açabileceği MOBI biçimine çevirmek mümkündür. Ya da tam tersi, MOBI biçimindeki kitapları Nook’ta açmak için EPUB biçimine çevirebilirsiniz. Bir başka seçenek de dönüştürme ekranında, Page Setup kısmından Output Profile olarak Kindle gibi seçimler yapabilmenizdir. Kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan ve hiç zorlanmadan kullanılabilen Calibre, buradan edinilebilir. Calibre’nin en son sürümü 2.37.1’dir. Yeni sürümde, kitap kayıtları birleştirilirken, hedef kitap kaydı hakkında daha fazla bilgi görüntülenebiliyor. Tercihler altından değiştirilebilen “Dark Blue” adlı yeni bir simge teması kullanıma sunulmuş bulunuyor. Çeşitli hataları giderilen Calibre 2.37.1 hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için neler yeni sayfasını inceleyebilirsiniz. Geliştiriciler bizlere son Calibre sürümünü yüklemek için bir piton astarı (oneliner) sağlamışlar. Yüklemeyi bunun üzerinden yapacağız.


Dönüştürme ekranında, Page Setup kısmından Output Profile olarak Kindle gibi seçimler yapılabilir.


Artık yükleme işlemine geçebiliriz. Calibre 2.37.1’i Debian, Fedora, CentOS, OpenSUSE, Mageia, OpenMandriva, Robolinux, SparkyLinux, Ubuntu ve türevi dağıtımlar Linux Mint, Pinguy OS, Elementary OS, Deepin, Peppermint, Peppermint, LXLE ve Linux Lite üzerine yüklemek için aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz:

Kod: [Seç]
sudo -v && wget --no-check-certificate -nv -O- https://raw.githubusercontent.com/kovidgoyal/calibre/master/setup/linux-installer.py | sudo python -c "import sys; main=lambda:sys.stderr.write('Download failed\n'); exec(sys.stdin.read()); main()"

Arch Linux, Manjaro, ArchBang, Antergos ve diğer Arch Linux türevi dağıtımlara Calibre 2.37.1’i AUR üzerinden aşağıdaki komutlarla yükleyebilirsiniz:

Kod: [Seç]
sudo pacman -Sy yaourt

sudo yaourt calibre

Dilenirse, daha sonra Calibre’yi kaldırmak için aşağıdaki komut verilebilir:

Kod: [Seç]
sudo yaourt -Rsn calibre
getgnu.org