Ramboberk öncelikle hoşgeldin. Senin sanalda denediğin sıkıntıyı şöyle özetleyebilirim. Gparted o konuda biraz nazlı çalışıyor. Bölümlendirme yapmadan önce disk bölümünü tamamen silip tekrardan oluşturman lazım. Oluşturma sonunda formatlayıp öyle kurdurman gerekiyor. Böyle yapmazsan biçimlendirme yapmadan kendini kapatıyor.
öncelikle hoşbulduk
tuxweet sitesinde sayın atlantis e durumu izah etmeye çalıştım
ben sanal kurulum yaparken şu yolu izledim
önce sanalı açtım ve cd yi boot ettim konsol ekranında şifreyi girerek startx yaptım ve grafik arayüze geçtim
gparted i açtık ve disk i umount yapıp yeni tek bölüm oluşturdum ve ext4 olarak biçimlendirdim
işlem biter bitmez gparted kapandı ve bi sonarki adımda disk yoktu
bende restart attım ve bu sefer açılışta diski bağladığı için gparted e bakmadan bi sonraki adımda disk i direk gördü seçtim ve kuruluma başladım
sanal için ayarladığım bellek 400 mb ekran kartı için ayarladığım bellek 128 mb idi
yaklaşık 45 dk lık bi yüklemeden sonra kurulum bitti dedi bende bi sonraki adıma geçtim kullanıcıları oluşturduktan sonra grub yükleme sorusuna geçtim
evet dedim ilerlemedi defalarca denedim olmadı
tam işlem yapacakmış yada yapıyormuş gibi oluyor ama sonra bırakıyor
bende hayır kurma dedim ve bi sonraki adıma geçtim bitti ye bas çık dedi ama bastım bastım çıkmadı
bende restart attım ve o kadar uğraştan sonra bi baktım siyah bi ekrandan ötesi yok